2016-07-19 12:59

2016-07-19 12:59

Fridolf Rhudinpriset till Sven-Ingvars

MUNKFORS: Bondkomikfestivalen börjar på fredag

På fredag tilldelas Sven- Ingvars Fridolf Rhudinpriset under Bondkomikfestivalens kvällskabaré på Munkfors Konferenscenter.
– Sven-Erik Magnusson och Ingvar Karlsson får priset som består av en varsin kostym och trästatyett som föreställer Fridolf Rhudin, säger Owe Clapson, Fridolf Rhudinmuseet.

Vid kvällskabarén kommer förutom Sven- Ingvars också Lotta och Mikael Ramel att underhålla. Bondkomikfestivalen fortsätter på lördagen i Bruksparken med ett fullspäckat heldagsprogram med bland annat marknad, samt musik och trolleri med Rullande spektaklet.

– En rolig grej är att vi kommer att inviga ett minnesmärke över att Tre Kronor hade träningsläger vid Hästskoholmen 1954. Det var bland annat Sven Tumba och Lasse Björn som tränade ishockey på Klarälvens is! Nästan bondkomik det också, säger Owe Clapson.

Vid kvällskabarén kommer förutom Sven- Ingvars också Lotta och Mikael Ramel att underhålla. Bondkomikfestivalen fortsätter på lördagen i Bruksparken med ett fullspäckat heldagsprogram med bland annat marknad, samt musik och trolleri med Rullande spektaklet.

– En rolig grej är att vi kommer att inviga ett minnesmärke över att Tre Kronor hade träningsläger vid Hästskoholmen 1954. Det var bland annat Sven Tumba och Lasse Björn som tränade ishockey på Klarälvens is! Nästan bondkomik det också, säger Owe Clapson.