2016-06-14 12:32

2016-06-14 12:32

Stort och smått på Laxholmen i sommar

MUNKFORS: Storleken har betydelse

På lördag, 18 juni, öppnar årets utställning på Laxholmen. Det är 16 konstnärer som bjuder på såväl stort som smått.

Go big or go home - go small or do not go at all. Så heter utställningen som Hans Westlund tagit initiativet till. Förutom att medverka själv i utställningen har han bjudit in 15 andra konstnärer i bekantskapskretsen som bidrar med tre stora och sex små konstverk vardera.

De stora objekten skulle vara minst en meter, och de små objekten skulle vara högst tio centimeter höga. Sedan var det bara att gå lös på kreativiteten. Och den utmaningen antogs av Maria ”Vildhjärta” Westberg, Andreas Englund, Christina Haffling Strandberg, Thomas Strandberg, Liida Hardner Larsson, Mikael Sjömilla, Annsofi Östlund, Robin Persson, Lotta Lagerson, Thomas Cristenson, Marie Åkerlund, Erik Hjort, Maria ”Idoru Yakamotu” Dahl, Björn Orebjörk och Raydh Al Foad.

– Konst kan upplevas i både stort och smått. Lite där ligger enkelheten i tanken som kom till mig för ett par år sedan. Av erfarenhet vet jag att det är lika svårt att göra litet som stort. Jag vill gärna lyfta fram andra konstnärer också, dessutom tycker jag själv bättre om att gå på en utställning där fler deltar. Det breddar upplevelsen, säger Hans Westlund som hoppas att utställningen väcker känslor.

Utställningen bjuder såväl på målningar som skulpturer och byster. Vernissage på lördag alltså därefter är det öppet för besök torsdagar-söndagar klockan 11–17 till och med 16 september. (midsommarafton är det stängt).

Go big or go home - go small or do not go at all. Så heter utställningen som Hans Westlund tagit initiativet till. Förutom att medverka själv i utställningen har han bjudit in 15 andra konstnärer i bekantskapskretsen som bidrar med tre stora och sex små konstverk vardera.

De stora objekten skulle vara minst en meter, och de små objekten skulle vara högst tio centimeter höga. Sedan var det bara att gå lös på kreativiteten. Och den utmaningen antogs av Maria ”Vildhjärta” Westberg, Andreas Englund, Christina Haffling Strandberg, Thomas Strandberg, Liida Hardner Larsson, Mikael Sjömilla, Annsofi Östlund, Robin Persson, Lotta Lagerson, Thomas Cristenson, Marie Åkerlund, Erik Hjort, Maria ”Idoru Yakamotu” Dahl, Björn Orebjörk och Raydh Al Foad.

– Konst kan upplevas i både stort och smått. Lite där ligger enkelheten i tanken som kom till mig för ett par år sedan. Av erfarenhet vet jag att det är lika svårt att göra litet som stort. Jag vill gärna lyfta fram andra konstnärer också, dessutom tycker jag själv bättre om att gå på en utställning där fler deltar. Det breddar upplevelsen, säger Hans Westlund som hoppas att utställningen väcker känslor.

Utställningen bjuder såväl på målningar som skulpturer och byster. Vernissage på lördag alltså därefter är det öppet för besök torsdagar-söndagar klockan 11–17 till och med 16 september. (midsommarafton är det stängt).