2016-05-06 18:29

2016-05-06 18:29

Här är bälgspelet i fokus

RANSÄTER: Dragspelsexpo firar 25 år

Dragspelets dag inleddes på fredagen med att fira att det är 25 år sedan som Dragspelsexpo i Ransäter startades. Mats Hedman gav en historisk återblick innan Lars Holm höll första delen av ett inspirationsseminarium.

Med 25 personer i publiken var det i princip fullsatt när Mats Hedman inledde med att spela en gammal stenkaka på en för detta medium tidsenlig apparat. En effektfull inledning på firandet av World accordion day som är det internationella namnet för den här speciella dagen som inrättades 2009 för att uppmärksamma att det var 180 år sedan det togs patent på ett dragspel.

I år firas det extra i Ransäter då seminariet fortsätter under lördagen. På eftermiddagen blir det en dragspelskonsert i norra logen där virtuoser spelar upp under tre timmar, med start 14.00.

Med 25 personer i publiken var det i princip fullsatt när Mats Hedman inledde med att spela en gammal stenkaka på en för detta medium tidsenlig apparat. En effektfull inledning på firandet av World accordion day som är det internationella namnet för den här speciella dagen som inrättades 2009 för att uppmärksamma att det var 180 år sedan det togs patent på ett dragspel.

I år firas det extra i Ransäter då seminariet fortsätter under lördagen. På eftermiddagen blir det en dragspelskonsert i norra logen där virtuoser spelar upp under tre timmar, med start 14.00.