2016-05-01 15:25

2016-05-02 08:01

Riste (S) majtalade i Munkfors

MUNKFORS: Aktiva Medmänniskor är årets Munkforsing

Bortåt 100 personer hade samlats för att höra regionstyrelsens ordförande Tomas Riste (S) och kommunalrådet Mathias Lindquist tala i Munkfors.

Tomas Riste valde att dela upp sitt majtal i två delar. Han började med att tala om Sverige och valde då att lyfta fram de satsningar som den S-ledda regeringen nu ska genomföra.

– Åtta år med 140 miljarder i ofinansierade skattesänkningar ersätts med 60 miljarder per år i det största investeringsprogrammet på decennier. Det är viktigt berätta för alla som tror att regeringens politik enbart handlar om att hantera flyktingpolitiken, sa Riste.

I den del av talet som handlade om Värmland valde Riste att lyfta såväl gymnasiefrågan som den framtida regionbildningen och landstingets ekonomiska bekymmer.

– Vi måste få bort gänget som kvaddar värmländsk sjukvård och ersätta dem med socialdemokrater som tar ansvar för helheten.

Kommunalrådet Mathias Lindquist (S) fick applåder när han berättade hur 1 miljon kronor i underskott 2014 förvandlats till 9,6 miljoner plus 2015. Pengar som möjliggör satsningar på bland förskola och idrottsanläggningar.

– Munkfors ska bli landet bästa föreningskommun. Föreningslivet är väldigt viktigt för den gemenskap som ska göra kommunen starkare för framtiden.

Efter talen var det dags att utse årets Munkforsing och priset gick i år till föreningen Aktiva Medmänniskor som bland annat arrangerar undervisning för asylsökande samt hjälper till med att leta egna boenden och jobb.

– Jag vill tacka alla som är här, kommunen, företagare, skolor, vården, arbetsföremedlingen, Röda Korset, föreningar, ABF och alla nyanlända, Tillsammans är vi starka, genom samarbeta kan vi göra ännu mer, sa eldsjälen Ineke Brummer.

Tomas Riste valde att dela upp sitt majtal i två delar. Han började med att tala om Sverige och valde då att lyfta fram de satsningar som den S-ledda regeringen nu ska genomföra.

– Åtta år med 140 miljarder i ofinansierade skattesänkningar ersätts med 60 miljarder per år i det största investeringsprogrammet på decennier. Det är viktigt berätta för alla som tror att regeringens politik enbart handlar om att hantera flyktingpolitiken, sa Riste.

I den del av talet som handlade om Värmland valde Riste att lyfta såväl gymnasiefrågan som den framtida regionbildningen och landstingets ekonomiska bekymmer.

– Vi måste få bort gänget som kvaddar värmländsk sjukvård och ersätta dem med socialdemokrater som tar ansvar för helheten.

Kommunalrådet Mathias Lindquist (S) fick applåder när han berättade hur 1 miljon kronor i underskott 2014 förvandlats till 9,6 miljoner plus 2015. Pengar som möjliggör satsningar på bland förskola och idrottsanläggningar.

– Munkfors ska bli landet bästa föreningskommun. Föreningslivet är väldigt viktigt för den gemenskap som ska göra kommunen starkare för framtiden.

Efter talen var det dags att utse årets Munkforsing och priset gick i år till föreningen Aktiva Medmänniskor som bland annat arrangerar undervisning för asylsökande samt hjälper till med att leta egna boenden och jobb.

– Jag vill tacka alla som är här, kommunen, företagare, skolor, vården, arbetsföremedlingen, Röda Korset, föreningar, ABF och alla nyanlända, Tillsammans är vi starka, genom samarbeta kan vi göra ännu mer, sa eldsjälen Ineke Brummer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.