2016-04-26 19:37

2016-04-26 19:37

Förskolebarn tog första spadtaget

MUNKFORS: Inflyttning om ett år

– Nu blir det gräving, sa någon i det hjälmförsedda gänget som hade fått äran att ta det första spadtaget till förskolan som ska byggas i Munkerudsparken.

Det brukar vara personer som är kopplade till det blivande byggprojektet som greppar spaden för den symboliska handlingen. Och visst, kommunalråd Mathias Lindquist fanns på plats med en spade men hade med sig en grupp medhjälpare som snabbt tog över med det entusiastiska kommandot ovan.

Det var väldigt passande att barn från förskolan Tallåsgården fått uppgiften då det är de som ska ta nybygget i besittning. Och det var med stor iver de gav sig på sandhögen, som att de ville bygget skulle bli klart snart, helst i morgon.

Men de får vänta knappt ett år innan de kan lämna den uttjänta Tallåsgården som ska rivas så snart dem nya, nära Munkerudsskolan är inflyttningsklar.

– Det har varit nära två års planering för det här och det är viktigt att verksamheten varit med och sagt hur de vill ha det, sa ett nöjt kommunalråd om 25-miljonersprojektet.

Det blir en byggnad i två plan med fem avdelningar, anpassad för att kunna ta emot 100 barn. Förutom att det blir moderna och ändamålsenliga lokaler görs en rejäl satsning på utemiljön då barnen är ute en stor del av dagen.

Att den nya förskolan placeras i närheten av Munkerudsskolan är strategiskt. Det gör att föräldrar med barn i olika åldrar kan lämna av vid förskolan och sedan kan de som är äldre traska över till Munkerudsskolan.

Det brukar vara personer som är kopplade till det blivande byggprojektet som greppar spaden för den symboliska handlingen. Och visst, kommunalråd Mathias Lindquist fanns på plats med en spade men hade med sig en grupp medhjälpare som snabbt tog över med det entusiastiska kommandot ovan.

Det var väldigt passande att barn från förskolan Tallåsgården fått uppgiften då det är de som ska ta nybygget i besittning. Och det var med stor iver de gav sig på sandhögen, som att de ville bygget skulle bli klart snart, helst i morgon.

Men de får vänta knappt ett år innan de kan lämna den uttjänta Tallåsgården som ska rivas så snart dem nya, nära Munkerudsskolan är inflyttningsklar.

– Det har varit nära två års planering för det här och det är viktigt att verksamheten varit med och sagt hur de vill ha det, sa ett nöjt kommunalråd om 25-miljonersprojektet.

Det blir en byggnad i två plan med fem avdelningar, anpassad för att kunna ta emot 100 barn. Förutom att det blir moderna och ändamålsenliga lokaler görs en rejäl satsning på utemiljön då barnen är ute en stor del av dagen.

Att den nya förskolan placeras i närheten av Munkerudsskolan är strategiskt. Det gör att föräldrar med barn i olika åldrar kan lämna av vid förskolan och sedan kan de som är äldre traska över till Munkerudsskolan.