2016-04-11 15:14

2016-04-11 15:14

Höns livar upp äldre

MUNKFORS: Trädgård inbjuder till aktiviteter

Under helgen flyttade fem höns in i hönsgården som byggts i trädgården vid demensboendet Björkdungen.
– Hönsgården är en del i upplevelsen med trädgården som vi vill att man som boende ska mötas av, säger Barbro Strandell, enhetschef på Björkdungen.

Björkdungen har en väl tilltagen trädgård som sommartid exploderar i en grönskande oas med allt från växter och blommor, till fruktträd och bärbuskar. Nu har upplevelsemöjligheterna utökats då hönsgården som blev klar i höstas har fått inneboende.

Fram till september/oktober kommer hönsen att gästspela på Björkdungen. Under hösten och vintern flyttar de hem till sin egen gård eftersom att hönsgården på Björkdungen inte är vinterbonad.

– Vår tanke är att man som boende på Björkdungen ska kunna vara ute och pyssla i trädgården om man har ork och lust. Det kan handla om allt från att kratta och klippa gräsmattan, som att smaka på bär och frukter. Hönsgården är en del i upplevelsen med trädgården som vi vill att man som boende ska mötas av, säger Barbro Strandell.

Björkdungen har en väl tilltagen trädgård som sommartid exploderar i en grönskande oas med allt från växter och blommor, till fruktträd och bärbuskar. Nu har upplevelsemöjligheterna utökats då hönsgården som blev klar i höstas har fått inneboende.

Fram till september/oktober kommer hönsen att gästspela på Björkdungen. Under hösten och vintern flyttar de hem till sin egen gård eftersom att hönsgården på Björkdungen inte är vinterbonad.

– Vår tanke är att man som boende på Björkdungen ska kunna vara ute och pyssla i trädgården om man har ork och lust. Det kan handla om allt från att kratta och klippa gräsmattan, som att smaka på bär och frukter. Hönsgården är en del i upplevelsen med trädgården som vi vill att man som boende ska mötas av, säger Barbro Strandell.