2016-03-23 13:59

2016-03-23 13:59

26 lägenheter i trevåningshus

MUNKFORS: Nybygge planeras

Finns ett behov. Nu planeras det för nya bostäder i centrala Munkfors. En förfrågan om att köpa loss mark för att bygga ett trevåningshus har kommit in från Husindustrier AB som har husfabrik i Munkfors.
– Det är glädjande att vi kan presentera en entreprenör som vill bygga 26 lägenheter i Munkfors, säger kommunalråd Mathias Lindquist (S).

Husindustrier har funnits i Munkfors sedan 2002 och sysselsätter ett 15-tal personer i den egna fabriken.

– Genom det här projektet kommer det bli några till. Vi ser stor potential i Munkfors som ort och det ska bli spännande att dra i gång detta projekt. Det är kul att visa att det går att bygga på en mindre ort och vår förhoppning är att inflyttning kan ske under 2017, säger Magnus Rhodin, byggingenjör och etableringsansvarig på Husindustrier.

Efterfrågat

Det är gräsytan mellan Sunnmansväg och kommunhuset som är aktuell för etableringen. På marken har det tidigare stått flerbostadshus vilket gör att detaljplanen redan är anpassad för just det ändamålet.

Totalt planeras för 26 lägenheter; ettor, tvåor och treor. Hyreshuset kommer vara tre våningar högt med balkong i samtliga lägenheter. Lägenheterna prefabriceras i den egna fabriken i Munkfors och monteras sedan på plats.

– Behovet av den här typen av hyresbostäder är stort i Munkfors, säger kommunchefen Jan-Olof Appel.

Husindustrier har funnits i Munkfors sedan 2002 och sysselsätter ett 15-tal personer i den egna fabriken.

– Genom det här projektet kommer det bli några till. Vi ser stor potential i Munkfors som ort och det ska bli spännande att dra i gång detta projekt. Det är kul att visa att det går att bygga på en mindre ort och vår förhoppning är att inflyttning kan ske under 2017, säger Magnus Rhodin, byggingenjör och etableringsansvarig på Husindustrier.

Efterfrågat

Det är gräsytan mellan Sunnmansväg och kommunhuset som är aktuell för etableringen. På marken har det tidigare stått flerbostadshus vilket gör att detaljplanen redan är anpassad för just det ändamålet.

Totalt planeras för 26 lägenheter; ettor, tvåor och treor. Hyreshuset kommer vara tre våningar högt med balkong i samtliga lägenheter. Lägenheterna prefabriceras i den egna fabriken i Munkfors och monteras sedan på plats.

– Behovet av den här typen av hyresbostäder är stort i Munkfors, säger kommunchefen Jan-Olof Appel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.