2016-03-15 16:12

2016-03-15 16:12

Ny förskola klar om ett år

MUNKFORS: En efterlängtad investering på 25 miljoner

Under våren börjar byggandet av en ny förskola. Kommunstyrelsen gav vid måndagens sammanträde klartecken för projektet som är budgeterat till 25 miljoner kronor.

Munkfors kommun har sedan en tid varit i behov av en ny förskola då Tallåsgården på Sunnmans väg är i dåligt skick och bedömts för dyr att renovera så den kommer att rivas.

Den nya förskolan byggs vid Munkerudsskolan och kommer att ha två våningsplan med fem avdelningar som blir anpassad för en verksamhet som kan ta emot 100 barn.

– Detta är ett projekt som vi länge har sett framemot. Nu kommer vi att kunna ge våra yngsta medborgare en modern förskola som ligger rätt i tiden, både vad gäller pedagogik och stimulering. Det är också en förskola som kommer att byggas med ett tydligt miljötänk, säger kommunalråd Mathias Lindquist (S).

Ur ett miljöperspektiv kommer den nya förskolan att energimässigt vara 50 procent bättre än Boverkets byggregler. Materialen är valda för att byggnaden ska kunna uppnå olika typer av miljömärkning. Stort fokus har även lagts på att erbjuda barnen en givande utemiljö.

Produktionstiden är satt till cirka 12 månader vilket betyder att invigningsfesten blir under våren 2017.

Munkfors kommun har sedan en tid varit i behov av en ny förskola då Tallåsgården på Sunnmans väg är i dåligt skick och bedömts för dyr att renovera så den kommer att rivas.

Den nya förskolan byggs vid Munkerudsskolan och kommer att ha två våningsplan med fem avdelningar som blir anpassad för en verksamhet som kan ta emot 100 barn.

– Detta är ett projekt som vi länge har sett framemot. Nu kommer vi att kunna ge våra yngsta medborgare en modern förskola som ligger rätt i tiden, både vad gäller pedagogik och stimulering. Det är också en förskola som kommer att byggas med ett tydligt miljötänk, säger kommunalråd Mathias Lindquist (S).

Ur ett miljöperspektiv kommer den nya förskolan att energimässigt vara 50 procent bättre än Boverkets byggregler. Materialen är valda för att byggnaden ska kunna uppnå olika typer av miljömärkning. Stort fokus har även lagts på att erbjuda barnen en givande utemiljö.

Produktionstiden är satt till cirka 12 månader vilket betyder att invigningsfesten blir under våren 2017.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.