2016-03-03 17:46

2016-03-03 17:46

JO-kritik mot socialförvaltningen

MUNKFORS: Tog nio månader för handläggning av körkortsärende

Nio månader för att lämna ett yttrande i ett körkortsärende är alldeles för lång tid. Det menar JO som tycker att socialförvaltningen i Munkfors förtjänar kritik för hanteringen av ärendet.

Det var i maj 2015 som en man i 45-årsåldern ansökte om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen, som i sin tur begärde att socialtjänsten skulle yttra sig om mannens nuvarande situation. I augusti skickade mannen in en ny ansökan till Transportstyrelsen och kort därefter blev han kallad till ett möte hos socialförvaltningen.

Handläggaren uppgav att ett utlåtande skulle skickas efter att man först kontaktat mannen och informerat honom om innehållet. Men trots flera påstötningar både per brev och telefon från Transportstyrelsen kom inget utlåtande.

Till JO uppges det från socialförvaltningen att det berodde på hög arbetsbelastning och att ärendet flyttats över till nya handläggare. Efter en påminnelse i december skrevs ett utlåtande - som kom till Transportstyrelsen den 8 februari.

Det var i maj 2015 som en man i 45-årsåldern ansökte om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen, som i sin tur begärde att socialtjänsten skulle yttra sig om mannens nuvarande situation. I augusti skickade mannen in en ny ansökan till Transportstyrelsen och kort därefter blev han kallad till ett möte hos socialförvaltningen.

Handläggaren uppgav att ett utlåtande skulle skickas efter att man först kontaktat mannen och informerat honom om innehållet. Men trots flera påstötningar både per brev och telefon från Transportstyrelsen kom inget utlåtande.

Till JO uppges det från socialförvaltningen att det berodde på hög arbetsbelastning och att ärendet flyttats över till nya handläggare. Efter en påminnelse i december skrevs ett utlåtande - som kom till Transportstyrelsen den 8 februari.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.