2016-03-02 16:49

2016-03-02 16:49

16 konstnärer bjuder på stort och smått

MUNKFORS: Sommarutställningen på Laxholmen

Storlek är temat för sommarens utställning på Laxholmen. 16 konstnärer bidrar med två verk var, ett stort och ett litet.

Initiativtagare till sommarutställningen är Munkfors senaste kulturstipendiat Hans Westlund. 2014 lämnade han förslag på en sådan här temautställning på Laxholmen och under 2015 sattes planerna i gång.

För att få en bra mix och bredd i utställningen valde Westlund bland sina konstnärliga kontakter och andra bekantskaper. Kriteriet var att de skulle göra tavlor där den ena var minst en meter och den andra max tio centimeter. Enligt Westlund vet han av erfarenhet att det är lika svårt att göra litet som stort.

Ett brett urval

Förutom Hans Westlund själv deltar Rayd Al Foad (nyanländ konstnär från Irak), Thomas Cristenson, Maria ”Idoru Yakamotu” Dahl, Andreas Englund, Christina Haffling Strandberg, Erik Hjort, Lotta Lagerson, Liida Hardner Larsson. Björn Orbjörk, Robin Persson, Mikael Sjömilla, Thomas Strandberg, Maria ”Vildhjärta” Westerberg, Marie Åkerlund och AnnSofie Östlund.

Egen hörna för barn

Utställningen invigs 18 juni och förutom att besökarna kan betrakta det som hänger på väggarna kommer det att finnas en målarhörna för barnen där de fritt kan få måla egna tavlor.

Avdelningen med skulptören Axel Florins verk utökas i år med verk av konstnärer som Florin tyckte om. Detta med anledning av Lars Lerins senaste bok ”Axels tid” som kommer att finnas till försäljning i lokalen.

Initiativtagare till sommarutställningen är Munkfors senaste kulturstipendiat Hans Westlund. 2014 lämnade han förslag på en sådan här temautställning på Laxholmen och under 2015 sattes planerna i gång.

För att få en bra mix och bredd i utställningen valde Westlund bland sina konstnärliga kontakter och andra bekantskaper. Kriteriet var att de skulle göra tavlor där den ena var minst en meter och den andra max tio centimeter. Enligt Westlund vet han av erfarenhet att det är lika svårt att göra litet som stort.

Ett brett urval

Förutom Hans Westlund själv deltar Rayd Al Foad (nyanländ konstnär från Irak), Thomas Cristenson, Maria ”Idoru Yakamotu” Dahl, Andreas Englund, Christina Haffling Strandberg, Erik Hjort, Lotta Lagerson, Liida Hardner Larsson. Björn Orbjörk, Robin Persson, Mikael Sjömilla, Thomas Strandberg, Maria ”Vildhjärta” Westerberg, Marie Åkerlund och AnnSofie Östlund.

Egen hörna för barn

Utställningen invigs 18 juni och förutom att besökarna kan betrakta det som hänger på väggarna kommer det att finnas en målarhörna för barnen där de fritt kan få måla egna tavlor.

Avdelningen med skulptören Axel Florins verk utökas i år med verk av konstnärer som Florin tyckte om. Detta med anledning av Lars Lerins senaste bok ”Axels tid” som kommer att finnas till försäljning i lokalen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.