2015-10-27 17:07

2015-10-27 17:07

Blåljusakademi för skollediga ungdomar

MUNKFORS: En nyttig lektion i olika samhällsfunktioner

Under två dagar har 17 höstlovslediga ungdomar gått en så kallad blåljusakademi där de fått inblick i olika samhällsfunktioner. Under tisdagen var det examensprov där eleverna fick vara med vid en fingerad trafikolycka.

– Det har varit riktigt bra. Det bästa var att man fått lära sig vissa lagar och regler och hur man hjälper folk i nöd, sa Sebastian Backström under slutövningen.

Tidigare hade ungdomarna fått öva livräddning i badhuset, lärt sig hjärt- och lungräddning, provat att släcka bränder, se vilken utrustning som ambulans, räddningstjänst och polis har samt fått information om vilka utbildningar som krävs för de olika blåljusyrkena.

Mellan kursdagarna övernattade ungdomarna i ett militärtält som hemvärnet satt upp. Populärt men lite kallt, tyckte några.

– Det har varit riktigt bra. Det bästa var att man fått lära sig vissa lagar och regler och hur man hjälper folk i nöd, sa Sebastian Backström under slutövningen.

Tidigare hade ungdomarna fått öva livräddning i badhuset, lärt sig hjärt- och lungräddning, provat att släcka bränder, se vilken utrustning som ambulans, räddningstjänst och polis har samt fått information om vilka utbildningar som krävs för de olika blåljusyrkena.

Mellan kursdagarna övernattade ungdomarna i ett militärtält som hemvärnet satt upp. Populärt men lite kallt, tyckte några.