2015-10-21 06:00

2015-10-21 06:00

Bäst på Fairtradefika - igen

MUNKFORS

Med över 3 000 personer som fikade rättvisemärkt under torsdagens Fairtrade challenge försvarade Munkfors titeln som den kommun som engagerade flest människor, sett till kommunens storlek.

Och det med råge, 84,16 procent av befolkningen i kommunen fikade rättvisemärkt den 15 oktober, att jämföra med tvåan Eskilstuna som engagerade 47 procent av befolkningen.

Årets notering med över 3 000 fikande var en höjning med cirka 100 personer jämfört med i fjol.

– Det känns fantastiskt att vår lilla kommun ligger i framkant när det gäller fairtrade och att så många är med och gör skillnad, säger turist- och näringslivschef Birgitta Svensson som sitter med i den lokala styrgruppen för Fairtrade i Munkfors.

Och det med råge, 84,16 procent av befolkningen i kommunen fikade rättvisemärkt den 15 oktober, att jämföra med tvåan Eskilstuna som engagerade 47 procent av befolkningen.

Årets notering med över 3 000 fikande var en höjning med cirka 100 personer jämfört med i fjol.

– Det känns fantastiskt att vår lilla kommun ligger i framkant när det gäller fairtrade och att så många är med och gör skillnad, säger turist- och näringslivschef Birgitta Svensson som sitter med i den lokala styrgruppen för Fairtrade i Munkfors.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.