2015-09-20 18:58

2015-09-20 18:58

Munkforsbor ställde upp för flyktingar

MUNKFORS: Innebandytjejer fick fantastisk respons på sitt initiativ

Tjejerna i Munkfors innebandyklubb stod för en hjälpande insats under helgen, en insamling av saker som flyktingar på orten behöver. Och Munkforsborna ställde upp.

När dörrarna slogs upp till Forsnäshallen på lördagseftermiddagen fanns inga förväntningar på hur initiativet skulle tas emot. Via bland annat sociala medier hade det framförts önskemål om att få in vinterkläder, skor, porslin och annat som kunde komma till användning av de flyktingfamiljer som bor på orten.

En vädjan som Munkforsborna hörsammade. Det formligen vällde in folk med saker och efter tre timmar var hela Forsnäshallen fylld.

Dagen efter var det dags att öppna hallen igen då det var för flyktingarna att komma in och förse sig med det man behövde. Totalt var det ett 80-tal besökare, innebandyklubben bjöd på fika och tjejerna hjälpte till att leta storlekar bland kläderna för brinnande livet.

Efter en timma spred sig underbara barnskratt när tjejerna hade blåst upp ballonger till de barn vars föräldrar letade kläder. Alla barn fick varsin ryggsäck som de kunde fylla med lite blandat, mest leksaker.

De saker som fanns kvar när portarna stängde skänktes vidare till Röda korset.

När dörrarna slogs upp till Forsnäshallen på lördagseftermiddagen fanns inga förväntningar på hur initiativet skulle tas emot. Via bland annat sociala medier hade det framförts önskemål om att få in vinterkläder, skor, porslin och annat som kunde komma till användning av de flyktingfamiljer som bor på orten.

En vädjan som Munkforsborna hörsammade. Det formligen vällde in folk med saker och efter tre timmar var hela Forsnäshallen fylld.

Dagen efter var det dags att öppna hallen igen då det var för flyktingarna att komma in och förse sig med det man behövde. Totalt var det ett 80-tal besökare, innebandyklubben bjöd på fika och tjejerna hjälpte till att leta storlekar bland kläderna för brinnande livet.

Efter en timma spred sig underbara barnskratt när tjejerna hade blåst upp ballonger till de barn vars föräldrar letade kläder. Alla barn fick varsin ryggsäck som de kunde fylla med lite blandat, mest leksaker.

De saker som fanns kvar när portarna stängde skänktes vidare till Röda korset.