2015-06-19 06:00

2015-06-19 06:00

Berättelser om kända personer

RANSÄTER

Söndagen 28 juni är det dags för den fjärde upplagan av ”Berättelser ur våra minnen”, ett arrangemang där det ges personteckningar av bortgångna som ligger begravda på kyrkogårdarna i Munkfors och Ransäter.

I år är det kyrkogården i Ransäter som besöks och en av dem som uppmärksammas är konstnären Knut Olson, Gersheden (1911-1978). Flera av hans personporträtt i olja, bland annat det han gjorde av gode vännen och statsministern Tage Erlander, kommer att förevisas inne i kyrkan. Också 1800-talets berömde porträttmålare från Ransäter, Uno Troili, kommer i korthet att beröras. Det övriga programmet är ännu inte slutligt fastlagt, meddelar initiativtagaren Anders Ajaxson.

 

I år är det kyrkogården i Ransäter som besöks och en av dem som uppmärksammas är konstnären Knut Olson, Gersheden (1911-1978). Flera av hans personporträtt i olja, bland annat det han gjorde av gode vännen och statsministern Tage Erlander, kommer att förevisas inne i kyrkan. Också 1800-talets berömde porträttmålare från Ransäter, Uno Troili, kommer i korthet att beröras. Det övriga programmet är ännu inte slutligt fastlagt, meddelar initiativtagaren Anders Ajaxson.