2015-06-12 18:00

2015-06-12 18:00

Bra jobbat Munkfors

Nästan alla heltid

Hela 93 procent av Munkfors kommuns medarbetare är heltidsanställda. Dessutom jobbar 82 procent av de månadsavlönade i kommunen heltid. Det gör dem till bäst i Värmland och tredje bäst i Sverige!

Siffrorna från den årliga rapporten från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) kom med glädjande besked under fredagen. Den visar hur många heltidsanställda och anställda som arbetar heltid i de svenska kommunerna. Här utmärker sig Munkfors kommun i positiv bemärkelse. 93 procent av medarbetarna är heltidsanställda. Men Kiruna, som har 94 procent, och Karlstad, som har 93 procent, ligger före Munkfors på den listan.

Bäst i Värmland, och tredje bäst i Sverige, är Munkfors kommun på listan över andelen månadsavlönade som arbetar heltid, med 82 procent. Det är bara Kiruna med sina 85 procent och Gällivare som har 84 procent, har en högre andel.

Mathias Lindquist (S), kommunalråd i Munkfors, gläds åt rapporten.

- Det är oerhört viktigt för vår attraktionskraft som arbetsgivare. Detta är möjligt tack vare en fantastiskt flexibel personal, säger han.

Totalt är 75 procent av Sveriges kommunanställda heltidsansställda.

- 30 000 fler undersköterskor och andra medarbetare jobbar heltid och får högre inkomst och pension – det är positivt! Att kommunernas arbete med heltidsfrågan ger resultat är bra av både jämställdhetsskäl och för att möta rekryteringsbehoven i välfärden, säger SKL:s VD Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Rapporten från SKL är baserad på siffror från 2014.

 

Siffrorna från den årliga rapporten från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) kom med glädjande besked under fredagen. Den visar hur många heltidsanställda och anställda som arbetar heltid i de svenska kommunerna. Här utmärker sig Munkfors kommun i positiv bemärkelse. 93 procent av medarbetarna är heltidsanställda. Men Kiruna, som har 94 procent, och Karlstad, som har 93 procent, ligger före Munkfors på den listan.

Bäst i Värmland, och tredje bäst i Sverige, är Munkfors kommun på listan över andelen månadsavlönade som arbetar heltid, med 82 procent. Det är bara Kiruna med sina 85 procent och Gällivare som har 84 procent, har en högre andel.

Mathias Lindquist (S), kommunalråd i Munkfors, gläds åt rapporten.

- Det är oerhört viktigt för vår attraktionskraft som arbetsgivare. Detta är möjligt tack vare en fantastiskt flexibel personal, säger han.

Totalt är 75 procent av Sveriges kommunanställda heltidsansställda.

- 30 000 fler undersköterskor och andra medarbetare jobbar heltid och får högre inkomst och pension – det är positivt! Att kommunernas arbete med heltidsfrågan ger resultat är bra av både jämställdhetsskäl och för att möta rekryteringsbehoven i välfärden, säger SKL:s VD Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Rapporten från SKL är baserad på siffror från 2014.