2015-06-08 06:00

2015-06-08 06:00

Köptrogna Chatarina premierades

MUNKFORS: Motiveringen som gav 10 000 kronor

Catharina Bengtsson hade den bästa motiveringen till varför man ska var köptrogen sin hemort, något som gav henne 10 000 kronor att handla lokalt för.

Så här löd hennes motivering:

”Köptrogen skull all va´

Dä gör våra köpmän gla´

Sö en kan fortsätt å köp sä allt en behöver

Tapeter, lamper, kläär, blommer, ja till å mä stövler

För i Munkfors sörru har vi dä vi behöver

Dä tycker ja vi ska sträv ätter framöver”

De tre finalisterna, som lämnat in flest kvitton från den aktuella femmånadersperioden, hade handlat för 69 000 kronor. Totalt hade det handlats för närmare 670 000 kronor på lite över 2 200 kvitton från de 60 personer som deltog i tävlingen.

Det delades även ut pengar till barncancerfonden under nationaldagen. Gymnasisterna med UF-företaget Kickass Fun som ordnat en fotbollscup för tjejer kunde lämna över 18 308 kronor och Kjell Jormesäter överlämnade det han fick in på sin aktivitet under Glädjens dag 1 april.

Och innan dagen med alla aktiviteter var över hade Årets företagare, Jörgen Falk, Lerins uppmärksammats.

Så här löd hennes motivering:

”Köptrogen skull all va´

Dä gör våra köpmän gla´

Sö en kan fortsätt å köp sä allt en behöver

Tapeter, lamper, kläär, blommer, ja till å mä stövler

För i Munkfors sörru har vi dä vi behöver

Dä tycker ja vi ska sträv ätter framöver”

De tre finalisterna, som lämnat in flest kvitton från den aktuella femmånadersperioden, hade handlat för 69 000 kronor. Totalt hade det handlats för närmare 670 000 kronor på lite över 2 200 kvitton från de 60 personer som deltog i tävlingen.

Det delades även ut pengar till barncancerfonden under nationaldagen. Gymnasisterna med UF-företaget Kickass Fun som ordnat en fotbollscup för tjejer kunde lämna över 18 308 kronor och Kjell Jormesäter överlämnade det han fick in på sin aktivitet under Glädjens dag 1 april.

Och innan dagen med alla aktiviteter var över hade Årets företagare, Jörgen Falk, Lerins uppmärksammats.