2015-09-25 06:00

2015-09-28 09:59

"Fullt ös från morgon till kväll"

– Vi har årligen 250 000 besökare här. Omkring 100 lag tränar regelbundet och föreningslivet här sysselsätter folk i åldrarna sex till hundra år. Det gör Tingvallahallarna till en fantastisk mötesplats, säger Anders Lidström, Arenachef i Tingvallahallarna.

När Tingvallahallarna började planeras var tanken att innebandyklubbarna i staden skulle få en gemensam hemvist. När hallarna invigdes hösten 2007 fanns även en klätterklubb samt en boulehall med fem inomhusboulbanor.

– Det är jättekul att vi är flera olika föreningar som delar lokalerna, Här har vi möjlighet att erbjuda både bredd och elitidrott för såväl gammal som ung, säger Anders Lidström.

Med två SSL-lag, dam- och herrlaget hos Karlstad IBF, samt flera senior och ungdomscuper lockas inte bara aktiva idrottare utan även många besökare till hallarna. Andra arrangemang är mässor och friskvård samt företagsevent.

Fullt ös

– Har vi en välbesökt cup kan det utan problem vara 8500 personer som är här räknat över en hel helg. Jag tror att vi vinner mycket på att ha allt samlat på samma ställe. Det brukar vara fullt ös här från morgon till eftermiddag med skolor och företag. På eftermiddagarna fram till 23 på vardagarna är det föreningsverksamhet. På helgerna spelas det ibland upp till ett 30 tal matcher i innebandyns seriespel. Från barn och ungdom upp till elit, säger Anders Lidström.

För de föreningsaktiva räcker det dock inte att bara dyka upp på träningar och matcher.

Många ideella timmar

Varje klubb åtar sig att tre helger per år hjälpa till att sköta drift och underhåll av anläggningen.

– Sammanlagt läggs det 3000 ideella timmar här, det handlar om allt från att driva cafeterian till att hjälpa till med städning. Föreningarnas medlemmar gör ett fantastiskt jobb, säger Anders Lidström som är nöjd med hur Tingvallahallarna har utformat sig.

– Vi har gjort det här i åtta år och det har fungerat bra. Besökssifforna talar sitt tydliga språk.

När Tingvallahallarna började planeras var tanken att innebandyklubbarna i staden skulle få en gemensam hemvist. När hallarna invigdes hösten 2007 fanns även en klätterklubb samt en boulehall med fem inomhusboulbanor.

– Det är jättekul att vi är flera olika föreningar som delar lokalerna, Här har vi möjlighet att erbjuda både bredd och elitidrott för såväl gammal som ung, säger Anders Lidström.

Med två SSL-lag, dam- och herrlaget hos Karlstad IBF, samt flera senior och ungdomscuper lockas inte bara aktiva idrottare utan även många besökare till hallarna. Andra arrangemang är mässor och friskvård samt företagsevent.

Fullt ös

– Har vi en välbesökt cup kan det utan problem vara 8500 personer som är här räknat över en hel helg. Jag tror att vi vinner mycket på att ha allt samlat på samma ställe. Det brukar vara fullt ös här från morgon till eftermiddag med skolor och företag. På eftermiddagarna fram till 23 på vardagarna är det föreningsverksamhet. På helgerna spelas det ibland upp till ett 30 tal matcher i innebandyns seriespel. Från barn och ungdom upp till elit, säger Anders Lidström.

För de föreningsaktiva räcker det dock inte att bara dyka upp på träningar och matcher.

Många ideella timmar

Varje klubb åtar sig att tre helger per år hjälpa till att sköta drift och underhåll av anläggningen.

– Sammanlagt läggs det 3000 ideella timmar här, det handlar om allt från att driva cafeterian till att hjälpa till med städning. Föreningarnas medlemmar gör ett fantastiskt jobb, säger Anders Lidström som är nöjd med hur Tingvallahallarna har utformat sig.

– Vi har gjort det här i åtta år och det har fungerat bra. Besökssifforna talar sitt tydliga språk.

Tingvallahallarna

Tingvallahallarna är hemvist åt innebandyföreningarna Karlstad IBF, Karlstad IBK, Skattkärrs IK, Hultsberg/Björkås IBF BK Vålberg samt Klätterklubben K3 och ett flertal boulföreningar. Hall alliansens, Haik, uppdrag är att förvalta och förädla verksamheten i Tingvallahallarna. Tingvallahallarna ägs av Karlstad Kommun och Haik hyr fastigheten av kommunen.