2015-08-28 06:00

2015-08-28 06:00

'Allå, 'allå på Tempelriddaren

I höst byggs Tempelriddaren om till ett franskt kafé. Den populära tv-serien 'Allå, 'allå, 'emliga armén har blivit pjäs som Värmlandsteatern nu sätter upp.
– Den som gillar serien kommer absolut gilla föreställningen, säger regissören Ricky Andreis.

'Allå, 'allå, 'emliga armén är parodiserien från 80-talet som utspelar sig i en ockuperad fransk by under andra världskriget. Där finns kaféföreståndaren René och hans fru Edith, tyska soldater och motståndsrörelsen. Allt detta flyttas in i Tempelriddaren, och den absurda humorn och förvecklingarna finns med även på scenen lovar Ricky.

– Jag vill att publiken ska skratta, då är jag nöjd. Mycket hänger på att man har skådespelare som kan spela komedi, med tajming och talang. Och den här ensemblen känns jättebra, säger han.

Ett krav han hade för att regissera föreställningen var att han skulle få ha auditions där alla skulle provspela med fransk eller tysk brytning. Eftersom mycket av humorn bygger på replikerna helt enkelt låter kul.

Manuset är skrivet av Adde Malmberg, och har tidigare satts upp på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Premiären i Karlstad sker den 10 oktober och den spelas fram till början av december.

'Allå, 'allå, 'emliga armén är parodiserien från 80-talet som utspelar sig i en ockuperad fransk by under andra världskriget. Där finns kaféföreståndaren René och hans fru Edith, tyska soldater och motståndsrörelsen. Allt detta flyttas in i Tempelriddaren, och den absurda humorn och förvecklingarna finns med även på scenen lovar Ricky.

– Jag vill att publiken ska skratta, då är jag nöjd. Mycket hänger på att man har skådespelare som kan spela komedi, med tajming och talang. Och den här ensemblen känns jättebra, säger han.

Ett krav han hade för att regissera föreställningen var att han skulle få ha auditions där alla skulle provspela med fransk eller tysk brytning. Eftersom mycket av humorn bygger på replikerna helt enkelt låter kul.

Manuset är skrivet av Adde Malmberg, och har tidigare satts upp på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Premiären i Karlstad sker den 10 oktober och den spelas fram till början av december.