2015-06-23 06:00

2015-06-24 15:05

Möt Kapten Krok och de förlorade barnen

PREMIÄR

I sommar får Kapten Krok sin krok. I Värmlandsteaterns alldeles nya uppsättning av sagan om pojken som vägrade att bli vuxen, får nyfikna barn och vuxna möta alla de älskade karaktärerna från Landet Ingenstans. Den 18 juli är det dags för premiärspelningen av Peter Pan i Mariebergsskogens friluftsteater, sommarens stora äventyr.

– Det ska bli jättekul att få spela för publik, och ingen kommer att bli besviken, säger producenten Rasmus Andersson.

Det är fjärde året i rad som Värmlandsteatern sätter upp en barnföreställning på Mariebergsskogens teaterscen. Tidigare somrar har de bland annat spelat Pippi Långstrump och Bamse, men i år är det alltså dags för Peter Pan och hans kompisar att charma barnfamiljerna. Berättelsen tar sin början i tiden innan Kapten Krok får sin hand avbiten av en ilsken krokodil och alla barnen fortfarande är små. En spännande skattjakt kan starta.

Regissören David Runqvist och manusförfattaren Per Thorén kopplades in i arbetet i ett tidigt skede, med målet att skapa något nytt. Därför är också all musik helt nyskriven och kommer att ges ut på skiva i samband med premiären.

Ung ensemble

– Eftersom det litterära verket är så pass gammalt har vi i princip fått göra lite som vi velat, både med historien och med karaktärerna. Det är en massa extrajobb som vi har sluppit och därför kunnat fokusera ännu mer på allt det kreativa. Och det i sig har gjort hela processen mycket roligare, säger Rasmus.

Tingeling, syskonen Darling med Wendy i spetsen, Peter, Jasper Krok och de förlorade barnen är några av de rollfigurer som spelas av en ung ensemble.

– Alla skådisarna spelar och sjunger, och är väldigt duktiga. Det lät och såg väldigt bra ut redan på den allra första repetitionen och det känns väldigt kul. Så föreställningen kommer att bli en rolig upplevelse för de som kommer för att titta, säger Rasmus.

Mellan 18 juli och 2 augusti spelas Peter Pan på friluftsteaterns scen i Mariebergsskogen i Karlstad.

– Det ska bli jättekul att få spela för publik, och ingen kommer att bli besviken, säger producenten Rasmus Andersson.

Det är fjärde året i rad som Värmlandsteatern sätter upp en barnföreställning på Mariebergsskogens teaterscen. Tidigare somrar har de bland annat spelat Pippi Långstrump och Bamse, men i år är det alltså dags för Peter Pan och hans kompisar att charma barnfamiljerna. Berättelsen tar sin början i tiden innan Kapten Krok får sin hand avbiten av en ilsken krokodil och alla barnen fortfarande är små. En spännande skattjakt kan starta.

Regissören David Runqvist och manusförfattaren Per Thorén kopplades in i arbetet i ett tidigt skede, med målet att skapa något nytt. Därför är också all musik helt nyskriven och kommer att ges ut på skiva i samband med premiären.

Ung ensemble

– Eftersom det litterära verket är så pass gammalt har vi i princip fått göra lite som vi velat, både med historien och med karaktärerna. Det är en massa extrajobb som vi har sluppit och därför kunnat fokusera ännu mer på allt det kreativa. Och det i sig har gjort hela processen mycket roligare, säger Rasmus.

Tingeling, syskonen Darling med Wendy i spetsen, Peter, Jasper Krok och de förlorade barnen är några av de rollfigurer som spelas av en ung ensemble.

– Alla skådisarna spelar och sjunger, och är väldigt duktiga. Det lät och såg väldigt bra ut redan på den allra första repetitionen och det känns väldigt kul. Så föreställningen kommer att bli en rolig upplevelse för de som kommer för att titta, säger Rasmus.

Mellan 18 juli och 2 augusti spelas Peter Pan på friluftsteaterns scen i Mariebergsskogen i Karlstad.