2015-05-22 06:00

2015-05-22 08:24

Tårta till vardagshjältar

XTRA-TÅRTAN

Mjölk, bröd och småkakor. Det är några av de varor som Samhall Äldreservice regelbundet levererar till äldre som själva har svårt att ta sig till affären.
En mycket uppskattad tjänst som gör vardagen både lättare och roligare, menar Rut Olsson. Hon är 86 år och bor på Rud.

– Det här betyder jättemycket för mig. Jag är pigg i huvudet men krasslig i kroppen, så utan alla dessa trevliga människor skulle jag inte klara mig, säger hon.

Och för de goda insatserna vill Rut nu belöna Azem Dubova och hans team med en Xtra-tårta.

Gillar sitt jobb

Sju Samhallsbilar kör dagligen mat i kylväskor till äldre runt om i Karlstads kommun. På onsdagar går leveransen till boende på Rud. Azem och hans kollegor Mikael Andersson och Mattias Pettersson beskriver möten med de äldre som trevliga. Att kunna stötta upp där hjälpen behövs som mest känns bra. Och att få uppskattning på det här viset var en glad överraskning.

– Jag gillar verkligen mitt jobb. Vi har kunder som är långt över 90 år och för många av dem är det en omöjlighet att på egen hand få varorna hem. Då känns det viktigt att kunna ställa upp. När man har kört samma turer under en lång tid lär man också känna kunderna, vilket är roligt. Vi är ofta efterlängtade, säger Azem.

150 matväskor

Azem har varit med från start och jobbat på samma tjänst under de senaste tio åren. Det är via de olika hemtjänsterna i kommunen som de flesta inköpslistor skickas in till Samhalls kundtjänst. Sedan fördelas dagens uppdrag omgående så att bilarna är redo att åka iväg direkt morgonen därpå.

Cirka 150 matleveranser når dagligen adresser spridda över hela Karlstad med omnejd. Samarbetet med de stora butikskedjorna är väletablerat och laddade med kylväskor får Samhalls anställda komma in bakvägen för att plocka på sig sånt som önskas.

– Samverkan med butiker och hemtjänstpersonal fungerar utmärkt, men det är ändå mycket man måste klara av på egen hand. Det gäller att kunna ta sig fram med stora bilar på små vägar, ha koll på växelkassan och framför allt att vara socialt kompetent. Att få träffa människor är den roligaste delen av jobbet, säger Azem.

– Det här betyder jättemycket för mig. Jag är pigg i huvudet men krasslig i kroppen, så utan alla dessa trevliga människor skulle jag inte klara mig, säger hon.

Och för de goda insatserna vill Rut nu belöna Azem Dubova och hans team med en Xtra-tårta.

Gillar sitt jobb

Sju Samhallsbilar kör dagligen mat i kylväskor till äldre runt om i Karlstads kommun. På onsdagar går leveransen till boende på Rud. Azem och hans kollegor Mikael Andersson och Mattias Pettersson beskriver möten med de äldre som trevliga. Att kunna stötta upp där hjälpen behövs som mest känns bra. Och att få uppskattning på det här viset var en glad överraskning.

– Jag gillar verkligen mitt jobb. Vi har kunder som är långt över 90 år och för många av dem är det en omöjlighet att på egen hand få varorna hem. Då känns det viktigt att kunna ställa upp. När man har kört samma turer under en lång tid lär man också känna kunderna, vilket är roligt. Vi är ofta efterlängtade, säger Azem.

150 matväskor

Azem har varit med från start och jobbat på samma tjänst under de senaste tio åren. Det är via de olika hemtjänsterna i kommunen som de flesta inköpslistor skickas in till Samhalls kundtjänst. Sedan fördelas dagens uppdrag omgående så att bilarna är redo att åka iväg direkt morgonen därpå.

Cirka 150 matleveranser når dagligen adresser spridda över hela Karlstad med omnejd. Samarbetet med de stora butikskedjorna är väletablerat och laddade med kylväskor får Samhalls anställda komma in bakvägen för att plocka på sig sånt som önskas.

– Samverkan med butiker och hemtjänstpersonal fungerar utmärkt, men det är ändå mycket man måste klara av på egen hand. Det gäller att kunna ta sig fram med stora bilar på små vägar, ha koll på växelkassan och framför allt att vara socialt kompetent. Att få träffa människor är den roligaste delen av jobbet, säger Azem.