2015-05-22 06:00

2015-05-22 08:34

Kul och kravlös träning

XTRA

Konstgräsplanen vid Hagabogsskolan har blivit en utomhusfritidsgård. Här samlas ungdomar i alla åldrar för att spela boll, träffas och ha kul.
– Man kan komma hit och spela med vem som helst, det är kul på ett annat sätt är när man tränar med laget, säger Isac Semaan.

Klockan börjar närma sig åtta på kvällen, solen kämpar för att värma de sista metrarna av konstgräsplanen och Ludwig Albinsson, Nino Drndo och Isac Semaan håller den begynnande kvällskylan borta genom dribblingar och snabba finter.

– Vi brukar vara här på kvällarna när vi inte har träningar, här kan man göra det som är kul. Träningar är roligast för man lär sig mycket, men det är kul att få vara lite oseriös och bara umgås också, säger Ludwig.

Vuxna och barn

Alla tre tränar fotboll, i Carlstad United och Karstad BK. Runt sju timmar i veckan brukar det bli. Men fotbollen lockar mer än så, på helgerna kan det bli sex timmars bollhäng på planen.

– Det som är bra är att man bara kan sms:a någon ”ska vi ses på Hagaborg?”, det är nästan alltid någon som kan. Och så brukar man träffa folk här. Ibland blir det matcher där både vuxna och barn som är sex år är med, säger Nino.

Frihet att välja

På andra sidan staketet håller Viktor Hallén, Oscar Warnquist, Andreas Ståhl och Elias Wall på att på att spela basket.

– Vi är mest här för att det är kul, det är bra att det finns korgar så att man kan spela lite var stans. Det här är ett bra sätt att umgås, säger Anderas.

Ingen av dem tränar basket, friheten i att själva kunna välja tid, plats och umgänge är charmen.

– Det är riktigt bra att vi kan vara här, annars finns det knappt något för de som inte är med i någon förening. Alla gillar ju inte att springa eller träna på gym. På det här sättet får man träning utan att man tänker på det, säger Oscar.

Klockan börjar närma sig åtta på kvällen, solen kämpar för att värma de sista metrarna av konstgräsplanen och Ludwig Albinsson, Nino Drndo och Isac Semaan håller den begynnande kvällskylan borta genom dribblingar och snabba finter.

– Vi brukar vara här på kvällarna när vi inte har träningar, här kan man göra det som är kul. Träningar är roligast för man lär sig mycket, men det är kul att få vara lite oseriös och bara umgås också, säger Ludwig.

Vuxna och barn

Alla tre tränar fotboll, i Carlstad United och Karstad BK. Runt sju timmar i veckan brukar det bli. Men fotbollen lockar mer än så, på helgerna kan det bli sex timmars bollhäng på planen.

– Det som är bra är att man bara kan sms:a någon ”ska vi ses på Hagaborg?”, det är nästan alltid någon som kan. Och så brukar man träffa folk här. Ibland blir det matcher där både vuxna och barn som är sex år är med, säger Nino.

Frihet att välja

På andra sidan staketet håller Viktor Hallén, Oscar Warnquist, Andreas Ståhl och Elias Wall på att på att spela basket.

– Vi är mest här för att det är kul, det är bra att det finns korgar så att man kan spela lite var stans. Det här är ett bra sätt att umgås, säger Anderas.

Ingen av dem tränar basket, friheten i att själva kunna välja tid, plats och umgänge är charmen.

– Det är riktigt bra att vi kan vara här, annars finns det knappt något för de som inte är med i någon förening. Alla gillar ju inte att springa eller träna på gym. På det här sättet får man träning utan att man tänker på det, säger Oscar.