2015-05-22 06:00

2015-05-22 08:20

Festligt firande i Forshaga

Den 30 maj är det dags för årets upplaga av Festliga Forshaga. För tredje året i rad arrangerar centrumföreningen en dag med aktiviteter, tävlingar och shopping.

– Vi har satsat på att få en mångfald i programmet. Det ska finnas något för alla, säger Anna Skinnargård, centrumledare i Forshaga.

– En nyhet för i år är att Pippi Långstrump kommer finnas på plats på torget. Jag kan inte garantera vad den ungen hittar på riktigt, det kan nog ingen. Men jag har sett till att bjuda in Prussiluskan också, som ska försöka lugna ner Pippi lite, säger Anna.

Tävla i efterrätt

Det är tredje året i rad som centrumföreningen i Deje och Forshaga arrangerar Festliga Forshaga. De som besökt dagen tidigare år kommer att känna igen sig, men scenprogrammet och flera aktiviteter är nya för året. Och den mycket populära baktävlingen har ett nytt tema: efterrätter med fri tolkning.

– Tidigare år har tävlingen varit enormt populär. Det har både varit många tävlande och många som valt att rösta på sin favorit, berättar Anna.

Utspritt

Aktiviteterna är utspridda i stora delar av Forshaga, men främst kring torget, Slottet och Folkets park. På torget är det scenprogram som bland annat innehåller musik med Dejefors musikkår, dans med Gundegabaletten och musik med Julia Pettersson och Ebba Bjuresäter. I Folkets park kommer det att vara bakluckeloppis, bokbytardag med mera. Och vid Slottet invigs det nya utegymmet.

Butikerna i Forshaga kommer hålla öppet mellan klockan 10 och 15, och scenprogrammet pågår från 11 till 15 då Festliga Forshaga avslutas med godisregn.

– En nyhet för i år är att Pippi Långstrump kommer finnas på plats på torget. Jag kan inte garantera vad den ungen hittar på riktigt, det kan nog ingen. Men jag har sett till att bjuda in Prussiluskan också, som ska försöka lugna ner Pippi lite, säger Anna.

Tävla i efterrätt

Det är tredje året i rad som centrumföreningen i Deje och Forshaga arrangerar Festliga Forshaga. De som besökt dagen tidigare år kommer att känna igen sig, men scenprogrammet och flera aktiviteter är nya för året. Och den mycket populära baktävlingen har ett nytt tema: efterrätter med fri tolkning.

– Tidigare år har tävlingen varit enormt populär. Det har både varit många tävlande och många som valt att rösta på sin favorit, berättar Anna.

Utspritt

Aktiviteterna är utspridda i stora delar av Forshaga, men främst kring torget, Slottet och Folkets park. På torget är det scenprogram som bland annat innehåller musik med Dejefors musikkår, dans med Gundegabaletten och musik med Julia Pettersson och Ebba Bjuresäter. I Folkets park kommer det att vara bakluckeloppis, bokbytardag med mera. Och vid Slottet invigs det nya utegymmet.

Butikerna i Forshaga kommer hålla öppet mellan klockan 10 och 15, och scenprogrammet pågår från 11 till 15 då Festliga Forshaga avslutas med godisregn.