2012-03-21 12:22

2015-01-13 15:28

Linda ordnar mässor för massor

23 mars drar Barnmässan i gång för åttonde året, utställningsplatserna var bokade flera veckor innan.
– Bredden är det viktiga, man ska kunna gå på Barnmässan och träffa både Läkarmissionen och Smurfarna, säger Linda Klemner Modin, arrangör.

Hon om någon borde veta, Linda är i stort sätt veteran när det kommer till att ordna välbesökta mässor i Karlstad. Gemensamt för Barnmässan, Motormäsan och Bröllopsmässan är dels att de är skapelser av Linda Klemner Modins hand och dels att de varje år drar storpublik.

Det är inte utan att man misstänker att de faktorerna har med varandra att göra.

– Mässor ligger mig varmt om hjärtat, jag tycker att det är fantastiskt att kunna skapa en arena för kontakter. Besökarna gillar att gå runt och få chans att klämma, lyssna och lukta på produkterna. I dag när många handlar via internet tror jag att det personliga mötet är extra uppskattat, säger Linda.

Fokus på funktionsnedsättning

Temat för mässan ändras varje år, i år fokuserar man extra på barn med funktionshinder. Bland annat kommer Dennis Junge som var med i SVT:s Mot alla odds att inspirationstala.

Den populära barnvagnshowen och auktionen där pengarna går till välgörande ändamål, i år till gatubarn i Bangladesh, är givna inslag som återkommer.

Hur varierar man sig efter åtta år?

– Det brukar falla sig ganska naturligt. Det dyker upp nya utställare, nya föreläsare eller nya produkter man är nyfiken på. Just nu är jag otroligt lycklig över att vi har fått klart med Hoppolek, ett lekhjälpmedel för gravt handikappade barn.

Andra saker finslipas för att passa just barnmässans publik perfekt.

– Och i år har vi satsat extra på ännu fler toaletter. Det är bra för alla småbarnsföräldrar att veta!

Hon om någon borde veta, Linda är i stort sätt veteran när det kommer till att ordna välbesökta mässor i Karlstad. Gemensamt för Barnmässan, Motormäsan och Bröllopsmässan är dels att de är skapelser av Linda Klemner Modins hand och dels att de varje år drar storpublik.

Det är inte utan att man misstänker att de faktorerna har med varandra att göra.

– Mässor ligger mig varmt om hjärtat, jag tycker att det är fantastiskt att kunna skapa en arena för kontakter. Besökarna gillar att gå runt och få chans att klämma, lyssna och lukta på produkterna. I dag när många handlar via internet tror jag att det personliga mötet är extra uppskattat, säger Linda.

Fokus på funktionsnedsättning

Temat för mässan ändras varje år, i år fokuserar man extra på barn med funktionshinder. Bland annat kommer Dennis Junge som var med i SVT:s Mot alla odds att inspirationstala.

Den populära barnvagnshowen och auktionen där pengarna går till välgörande ändamål, i år till gatubarn i Bangladesh, är givna inslag som återkommer.

Hur varierar man sig efter åtta år?

– Det brukar falla sig ganska naturligt. Det dyker upp nya utställare, nya föreläsare eller nya produkter man är nyfiken på. Just nu är jag otroligt lycklig över att vi har fått klart med Hoppolek, ett lekhjälpmedel för gravt handikappade barn.

Andra saker finslipas för att passa just barnmässans publik perfekt.

– Och i år har vi satsat extra på ännu fler toaletter. Det är bra för alla småbarnsföräldrar att veta!

Fakta Barnmässan

Barnmässan 2012 har i år fokus på barn med funktionsnedsättningar.

På scen står bland annat Dennis Junge från SVT:s Mot alla odds, Marie Winald Karlström som arbetar som personlig assistent åt sonen Jesper som har Downs Syndrom. Det blir relationsdebatt med Ann Söderlund och underhållning av Broken Door som uppträder tillsammans med barnkören Krokajo.

null
null