2011-03-23 07:30

2015-01-16 17:21

"Börjar känna mig tränad nu"

XTRA: Kom igång

Therese Boström har börjat köra tyngre träningspass och haft bättre koll på kosten.
Och hon märker tydliga resultat av träningen.

Therese har den senaste månaden missat träning under nio dagar då hon var sjuk, men hon kom igång snabbt efter sjukdomen. Nu börjar hon även känna resultat i kroppen.

– Jag börjar känna mig ganska tränad nu. Jag är otålig men jag har märkt att man måste ha tålamod för att komma igång på riktigt, säger Therese.

Hennes personlige tränare Jimmy Berg berättar att de nu kör program med högre belastning och färre repetitioner. Han har också gett henne mer tips och råd när det gäller kosten, Therese skriver fortfarande kostdagbok för att själv hålla koll på vad hon äter och att hon äter tillräckligt mycket.

"Flitig och motiverad"

– Therese är väldigt flitig och motiverad. Hon brukar fråga ”räcker det här eller ska jag göra ett extra pass den här veckan?”. Det är roligt att hon har upptäckt att det fungerar i hennes vardag att träna, säger Jimmy.

Resultaten av träningen går även att mäta. När hon gör samma tester som hon gjorde första gången hon träffade Jimmy, innan hon började träna, har hon mer än dubblerat antalet övningar hon klarar.

– Nu för tiden känner jag inget motstånd när jag ska gå och träna. Och om det är något som verkar jobbigt tänker jag mer att ”visst, det där kan jag prova på”. Så var jag verkligen inte tidigare, säger Therese.

Nu när vintern ger vika för våren kommer hon att få börja springa mer utomhus. Den närmsta tiden kommer hon att köra två pass på gymmet, ett konditionspass och ett pass med Jimmy i veckan.

Therese har den senaste månaden missat träning under nio dagar då hon var sjuk, men hon kom igång snabbt efter sjukdomen. Nu börjar hon även känna resultat i kroppen.

– Jag börjar känna mig ganska tränad nu. Jag är otålig men jag har märkt att man måste ha tålamod för att komma igång på riktigt, säger Therese.

Hennes personlige tränare Jimmy Berg berättar att de nu kör program med högre belastning och färre repetitioner. Han har också gett henne mer tips och råd när det gäller kosten, Therese skriver fortfarande kostdagbok för att själv hålla koll på vad hon äter och att hon äter tillräckligt mycket.

"Flitig och motiverad"

– Therese är väldigt flitig och motiverad. Hon brukar fråga ”räcker det här eller ska jag göra ett extra pass den här veckan?”. Det är roligt att hon har upptäckt att det fungerar i hennes vardag att träna, säger Jimmy.

Resultaten av träningen går även att mäta. När hon gör samma tester som hon gjorde första gången hon träffade Jimmy, innan hon började träna, har hon mer än dubblerat antalet övningar hon klarar.

– Nu för tiden känner jag inget motstånd när jag ska gå och träna. Och om det är något som verkar jobbigt tänker jag mer att ”visst, det där kan jag prova på”. Så var jag verkligen inte tidigare, säger Therese.

Nu när vintern ger vika för våren kommer hon att få börja springa mer utomhus. Den närmsta tiden kommer hon att köra två pass på gymmet, ett konditionspass och ett pass med Jimmy i veckan.

  • Peter Östborg

Thereses resultat

I januari klarade hon:

26 armhävningar

36 knäböj

5 situps

50 rygglyft

Nu klarar hon:

40 armhävningar

136 knäböj

32 situps

100 rygglyft