2010-03-26 07:30

2015-01-06 00:55

Som alla andra – men mer

XTRA

Alexander, Amanda, Linnéa, Matilda, Lovisa, Evelina, Olivia, Theodor, Isac och Noel. Tina och Jörgen Johansson har tio barn. De lever ett vanligt liv, bara lite mer.
I helgen kommer de till Karlstad.

– Vi gör som alla andra, bara det att vi gör det mycket mer. Vi städar mer, vi handlar mer och vi äter mer, säger Tina Johansson.

Familjen bor i Älvdalen och är känd från tv-serien Familjen Annorlunda på TV4, där har vi kunnat följa storfamiljens liv. Tina säger att de har fått mycket positiv respons från tittare, att många hör av sig och berättar hur mycket de tycker om familjen Johansson. Men samtidigt finns det negativa sidor av berömmelsen. En dag ringde de från socialförvaltningen och berättade att de fått in en anmälan mot Tina och hennes man Jörgen.

– Det var någon som sett en kvart av programmet, som så klart är vinklat och arrangerat. Tittarna vet inte hur verkligheten ser ut, och det förstod soc också så de la ner utredningen på en gång. Det var ju en tråkig sak, men annars har det mest varit positivt, säger Tina.

Livet som tv-familj är så klart lite speciellt. Under inspelningsperioden hade familjen ett tv-team hos sig varje helg under tio veckor. Det var jobb, skola och dagmamma under veckorna och sen tv-inspelning i helgerna.

– Det kunde vara lite jobbigt att aldrig kunna vara ledig. Barnen tyckte nog också att det var lite jobbigt, säger Tina.

Blir det en säsong till av Familjen Annorlunda?

– Jag vet inte. Det finns lite rykten om det, men när vi frågat produktionsledningen har de sagt att de inte vet något. Och jag vet inte ens om vi skulle ställa upp på en säsong till. Det känns lite som att folk sett allt om oss nu, det finns inte så mycket mer att visa, säger Tina.

Den 26 och 27 mars kommer familjen Johansson finnas på plats på Barnmässan i Karlstad. Där kommer folk få ställa frågor och prata med familjen, som garanterat har en del kunskap om familjelivet.

– Vi gör som alla andra, bara det att vi gör det mycket mer. Vi städar mer, vi handlar mer och vi äter mer, säger Tina Johansson.

Familjen bor i Älvdalen och är känd från tv-serien Familjen Annorlunda på TV4, där har vi kunnat följa storfamiljens liv. Tina säger att de har fått mycket positiv respons från tittare, att många hör av sig och berättar hur mycket de tycker om familjen Johansson. Men samtidigt finns det negativa sidor av berömmelsen. En dag ringde de från socialförvaltningen och berättade att de fått in en anmälan mot Tina och hennes man Jörgen.

– Det var någon som sett en kvart av programmet, som så klart är vinklat och arrangerat. Tittarna vet inte hur verkligheten ser ut, och det förstod soc också så de la ner utredningen på en gång. Det var ju en tråkig sak, men annars har det mest varit positivt, säger Tina.

Livet som tv-familj är så klart lite speciellt. Under inspelningsperioden hade familjen ett tv-team hos sig varje helg under tio veckor. Det var jobb, skola och dagmamma under veckorna och sen tv-inspelning i helgerna.

– Det kunde vara lite jobbigt att aldrig kunna vara ledig. Barnen tyckte nog också att det var lite jobbigt, säger Tina.

Blir det en säsong till av Familjen Annorlunda?

– Jag vet inte. Det finns lite rykten om det, men när vi frågat produktionsledningen har de sagt att de inte vet något. Och jag vet inte ens om vi skulle ställa upp på en säsong till. Det känns lite som att folk sett allt om oss nu, det finns inte så mycket mer att visa, säger Tina.

Den 26 och 27 mars kommer familjen Johansson finnas på plats på Barnmässan i Karlstad. Där kommer folk få ställa frågor och prata med familjen, som garanterat har en del kunskap om familjelivet.

  • Peter Östborg

Tina Johanssons familjetips

- Hjälps åt hemma med städning och allt sådant. Gör barnen delaktiga och låt dem plocka ordning på leksakerna.

- Ge belöningar! Köp något gott när ni är färdiga med städningen och unna er det.

- Vårda kärleken! Det är lätt att glömma bort relationen i vardagen. Innan vi fick de yngsta barnen, tvillingarna, försökte jag och Jörgen åka bort åtminstone en helg per år och bo på hotell och bara ta hand om varandra.

- Engagera er i barnens aktiviteter. Jag är till exempel med och hjälper till i fotbollsklubbens kiosk. Ta er tid och umgås med barnen enskilt och inte bara alla på en gång.

- Gör aktiva saker tillsammans!

null
null