2009-01-21 06:00

2015-01-06 22:42

Fullt tryck i Karlstads enda slalombacke

SKÅRE: ”Många står i kö för att vara med i skidskolan”

Pulkan glider sakta i gång och ett leende börjar spridas i tvåårige Love Ovansjös ansikte.
– Det är första gången vi är här för vi tänkte att vi skulle prova pulkabacken med Love, det är bra att det finns en backe så nära, säger pappa Mikael Ovansjö.
I lördags var första tillfället för skidskolan i Karlstads slalomklubb för de allra minsta i Bryngfjordsbacken och redan tidigt på förmiddagen fanns ett 60-tal förväntansfulla och deras föräldrar på plats i backen.
– Med de här yngsta, som är fyra- och femåringar, tar vi det ganska lugnt så här första gången så att de känner en trygghet i att stå på skidor. Så vi väntar med att prova liften tills nästa gång, men hos de flesta finns en stor vilja att åka just lift, säger Åsa Oddeby som är en av ledarna.
Som de flesta andra av ledarna började hon därför att de egna barnen började komma upp i åldern för skidskola. Hon berättar att insatsen är frivillig men att klubben kostar på en bra internutbildning varje år.

Har fått neka många

Skidskolan pågår fem gånger vilket gör att barnen är ”fullfjärdade” lagom till sportlovet.
Karin Johansson som är huvudledare berättar att trycket på att få vara med i skidskolan är stort.
– Jag vet inte exakt men överdriver inte om jag säger att vi har sagt nej till ett 50-tal som har ringt och frågat om plats, det är ett jättetryck. Det är nu 120 barn och ungdomar i skidskolan och uppåt 60 i träningsgrupperna och det är vad vi mäktar med just nu, säger Karin Johansson.
På onsdag- och fredagkvällar är det allmänhetens åkning liksom på lördagar och söndagar. De övriga vardagskvällarna har slalomklubben träning eller skidskola.

Stort hopp i backen

Under jullovet hjälptes backens personal och några trixande ungdomar till att bygga ett stort hopp i mitten av backen. Kompisarna Christian Adolfsson, Ludvig Strand och Erik Brunsson från Skåre tar sats en bit ovanför och hoppar.
– Det är kul. Och backen är helt okej, tycker Erik Brunsson.
– Jag tycker backen är bra, och så är det så bra att den finns i närheten, säger Christian Adolfsson.
Jonas Seleskog som i dag sköter liften och som även är en av eldsjälarna är hittills nöjd med dagen.
– Det är ju bara förmiddag men vi har sålt bortemot många liftkort, skulle tippa på 150 totalt i dag, säger han nöjt.
I lördags var första tillfället för skidskolan i Karlstads slalomklubb för de allra minsta i Bryngfjordsbacken och redan tidigt på förmiddagen fanns ett 60-tal förväntansfulla och deras föräldrar på plats i backen.
– Med de här yngsta, som är fyra- och femåringar, tar vi det ganska lugnt så här första gången så att de känner en trygghet i att stå på skidor. Så vi väntar med att prova liften tills nästa gång, men hos de flesta finns en stor vilja att åka just lift, säger Åsa Oddeby som är en av ledarna.
Som de flesta andra av ledarna började hon därför att de egna barnen började komma upp i åldern för skidskola. Hon berättar att insatsen är frivillig men att klubben kostar på en bra internutbildning varje år.

Har fått neka många

Skidskolan pågår fem gånger vilket gör att barnen är ”fullfjärdade” lagom till sportlovet.
Karin Johansson som är huvudledare berättar att trycket på att få vara med i skidskolan är stort.
– Jag vet inte exakt men överdriver inte om jag säger att vi har sagt nej till ett 50-tal som har ringt och frågat om plats, det är ett jättetryck. Det är nu 120 barn och ungdomar i skidskolan och uppåt 60 i träningsgrupperna och det är vad vi mäktar med just nu, säger Karin Johansson.
På onsdag- och fredagkvällar är det allmänhetens åkning liksom på lördagar och söndagar. De övriga vardagskvällarna har slalomklubben träning eller skidskola.

Stort hopp i backen

Under jullovet hjälptes backens personal och några trixande ungdomar till att bygga ett stort hopp i mitten av backen. Kompisarna Christian Adolfsson, Ludvig Strand och Erik Brunsson från Skåre tar sats en bit ovanför och hoppar.
– Det är kul. Och backen är helt okej, tycker Erik Brunsson.
– Jag tycker backen är bra, och så är det så bra att den finns i närheten, säger Christian Adolfsson.
Jonas Seleskog som i dag sköter liften och som även är en av eldsjälarna är hittills nöjd med dagen.
– Det är ju bara förmiddag men vi har sålt bortemot många liftkort, skulle tippa på 150 totalt i dag, säger han nöjt.

  • Marie Lundström

null
null
null