2017-06-07 06:03

2017-06-14 07:18

Mariebergsskogen – en park för alla

KARLSTAD: Värmlands mest instagrammade plats

Varje år besöks Mariebergsskogen av drygt 520 000 besökare och i år tros inte bli något undantag. Men vad är det som gör stadsparken så populär?

– Det är en park för alla! Man uppskattar olika delar av parken beroende på vem man är, säger Mariebergsskogens kommunikatör Maria Nyström.

Målet är att alla åldrar ska kunna hitta något att göra och ges en anledning att vilja komma tillbaka. För de minsta lockar antagligen lekparken och trollvandringen mest medan konserter, beachvolleyboll och större evenemang lockar de lite äldre.

– Man kommer hit i vardagen, på semestern och när man har vänner på besök. Jag tror att man kan upptäcka parken på nytt, flera gånger, och hitta nya saker och nya favoriter. Om man inte redan gjort det tipsar jag om att kvällsgrilla, äta glass på Terrassen eller ta en morgonpromenad i naturen, säger Maria.

Sommar i parken

Somrarna i Mariebergsskogen bjuder på ett brett utbud med mycket fokus på barnen. Precis som tidigare kan de små gå på skattjakt och hemliga uppdrag, hänga med på trollvandring, hoppa på tåget eller gå på minidisco. Nytt för i år är Minikartan som är en orientering för de allra yngsta.

Det finns en hel del nyheter för de äldre också. En ny bangolfanläggning presenteras och man kommer kunna delta i både yoga vid fontänen och stadspaddling.

På Naturum visas fotoutställningen Naturnära av Roger Vikström och Tommy Pedersen.

Lillskogen

Mariebergsskogen egna djurpark, Lillskogen, har varit en betydande del ända sedan 1956. Där kan man träffa svenska landdjur som getter, får, hästar och kaniner. Under sommarmånaderna finns det dessutom en klapphage där man kan komma djuren riktigt nära.

De senaste 16 åren har man samarbetat med Lillerudsgymnasiet som sköter om djuren, men efter den här säsongen sägs samarbetet upp. Lillskogen kommer då att fortsätta drivas i Mariebergsskogens regi.

– Planerna är i full gång men den här sommaren är allt som vanligt, till och med augusti, säger Maria.

Fotovänligt

Enligt en lista från TravelBird är Mariebergsskogen i Karlstad en av Sveriges attraktioner som syns allra mest på det sociala mediet Instagram. Parken hamnade närmare bestämt på en elfte plats och är därför även det mest instagrammade stället i Värmland.

Varför är Mariebergsskogen så populär på Instagram?

– Jag tror att det handlar om upplevelser, säger Maria. Sedan vet jag inte om det är utsikten från fågeltornet, kompisfika på bryggan, hos lammungarna eller något annat, men det är upplevelser vill man dela med andra.

– Det är en park för alla! Man uppskattar olika delar av parken beroende på vem man är, säger Mariebergsskogens kommunikatör Maria Nyström.

Målet är att alla åldrar ska kunna hitta något att göra och ges en anledning att vilja komma tillbaka. För de minsta lockar antagligen lekparken och trollvandringen mest medan konserter, beachvolleyboll och större evenemang lockar de lite äldre.

– Man kommer hit i vardagen, på semestern och när man har vänner på besök. Jag tror att man kan upptäcka parken på nytt, flera gånger, och hitta nya saker och nya favoriter. Om man inte redan gjort det tipsar jag om att kvällsgrilla, äta glass på Terrassen eller ta en morgonpromenad i naturen, säger Maria.

Sommar i parken

Somrarna i Mariebergsskogen bjuder på ett brett utbud med mycket fokus på barnen. Precis som tidigare kan de små gå på skattjakt och hemliga uppdrag, hänga med på trollvandring, hoppa på tåget eller gå på minidisco. Nytt för i år är Minikartan som är en orientering för de allra yngsta.

Det finns en hel del nyheter för de äldre också. En ny bangolfanläggning presenteras och man kommer kunna delta i både yoga vid fontänen och stadspaddling.

På Naturum visas fotoutställningen Naturnära av Roger Vikström och Tommy Pedersen.

Lillskogen

Mariebergsskogen egna djurpark, Lillskogen, har varit en betydande del ända sedan 1956. Där kan man träffa svenska landdjur som getter, får, hästar och kaniner. Under sommarmånaderna finns det dessutom en klapphage där man kan komma djuren riktigt nära.

De senaste 16 åren har man samarbetat med Lillerudsgymnasiet som sköter om djuren, men efter den här säsongen sägs samarbetet upp. Lillskogen kommer då att fortsätta drivas i Mariebergsskogens regi.

– Planerna är i full gång men den här sommaren är allt som vanligt, till och med augusti, säger Maria.

Fotovänligt

Enligt en lista från TravelBird är Mariebergsskogen i Karlstad en av Sveriges attraktioner som syns allra mest på det sociala mediet Instagram. Parken hamnade närmare bestämt på en elfte plats och är därför även det mest instagrammade stället i Värmland.

Varför är Mariebergsskogen så populär på Instagram?

– Jag tror att det handlar om upplevelser, säger Maria. Sedan vet jag inte om det är utsikten från fågeltornet, kompisfika på bryggan, hos lammungarna eller något annat, men det är upplevelser vill man dela med andra.

  • Ida Myrin