2015-05-17 09:31

2015-05-17 19:35

Tidemand tvåa i Nya Kaledonien

MOTOR

Värmlandssonen Pontus Tidemand fortsätter imponera i FIA Asia-Pacific Rally Championship.
Under helgens tävling, Internation Rally New Caledonja, Nya Zeeland, körde han hem en andra plats där han tog hela 13 sträcksegrar.

Det rådde inga tveksamheter när Pontus Tidemand gjorde sin första start i Rally New Caledonia. Tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson inledde han tävlingen starkt genom att sätta snabbaste tid på de två superspecialerna på fredagskvällen.

På lördagen började den riktiga utmaningen med långa specialsträckor på hala grusvägar. Där slog också oturen till, endast 200 meter in på lördagens första sträcka kom Pontus lite för långt ut i en vänstersväng och slog i höger bakhjul, vilket resulterade i en punktering som tillslut krängde däcket av fälgen.

Tidemand tvingades till att byta däck, men trots att bytet gick snabbt, förlorade de över två minuter på incidenten. Ekipaget rasade till sjätte plats, men innan dagen var över hade de tagit fyra sträcksegrar, plockat viktiga sekunder och dessutom tagit sig upp till andraplatsen.

– Vi har ingen anledning att vara annat än nöjda. Punkteringen gjorde vår helg mycket svårare, men vi har samlat på oss en massa nyttig erfarenhet och avslutade definitivt tävlingen med flaggan i topp, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Behåller ledning i serien

Med en minut och 56 sekunder till ledande Gill jagade värmlänningen förstaplatsen. Tidemand var snabbast på alla sju sträckorna och efter den imponerande upphämtningen kunde han säkra andraplatsen - bara 39 sekunder efter Gill. Pontus kan också addera ytterligare 31 poäng till sina tidigare 39 i den totala ställningen och behåller därmed sin ledning i serien.

– Förutom just erfarenheten och mästerskapspoängen tar vi även med oss att vi var snabbast på 13 av de 16 sträckorna och det gör oss spända på fortsättningen i APRC. Hela teamet har presterat kanonbra under de här dagarna.

Det rådde inga tveksamheter när Pontus Tidemand gjorde sin första start i Rally New Caledonia. Tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson inledde han tävlingen starkt genom att sätta snabbaste tid på de två superspecialerna på fredagskvällen.

På lördagen började den riktiga utmaningen med långa specialsträckor på hala grusvägar. Där slog också oturen till, endast 200 meter in på lördagens första sträcka kom Pontus lite för långt ut i en vänstersväng och slog i höger bakhjul, vilket resulterade i en punktering som tillslut krängde däcket av fälgen.

Tidemand tvingades till att byta däck, men trots att bytet gick snabbt, förlorade de över två minuter på incidenten. Ekipaget rasade till sjätte plats, men innan dagen var över hade de tagit fyra sträcksegrar, plockat viktiga sekunder och dessutom tagit sig upp till andraplatsen.

– Vi har ingen anledning att vara annat än nöjda. Punkteringen gjorde vår helg mycket svårare, men vi har samlat på oss en massa nyttig erfarenhet och avslutade definitivt tävlingen med flaggan i topp, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Behåller ledning i serien

Med en minut och 56 sekunder till ledande Gill jagade värmlänningen förstaplatsen. Tidemand var snabbast på alla sju sträckorna och efter den imponerande upphämtningen kunde han säkra andraplatsen - bara 39 sekunder efter Gill. Pontus kan också addera ytterligare 31 poäng till sina tidigare 39 i den totala ställningen och behåller därmed sin ledning i serien.

– Förutom just erfarenheten och mästerskapspoängen tar vi även med oss att vi var snabbast på 13 av de 16 sträckorna och det gör oss spända på fortsättningen i APRC. Hela teamet har presterat kanonbra under de här dagarna.

  • Magnus Eriksson