2015-05-10 21:32

2015-05-10 21:32

Fina framgångar i premiären

MOTOR: Värmländska pallplatser x3 i premiären i Skövde

Som regerande mästare i STCC är han mannen att slå, och när premiären kördes på den nya flygplatsbanan i Skövde visade Thed Björk varför. Dubbla segrar och maximal utdelning blev resultatet för Karlskogasonen i Volvo Polestar Racing.

– Jag är så glad att starta STCC-säsongen med en dubbelseger, speciellt då ingen annan har gjort det innan. Bilen fungerade riktigt bra hela helgen, ett stort tack till alla i teamet, säger Björk till STCC:s hemsida.

Om första racet blev en tämligen bekväm resa från pole position blev det andra en helt annan historia. Efter att ha startat nia tvingades han stanna i första hårnålen för att undvika två bilar som kraschade framför honom – ett stopp som lämnade Björk sist i fältet.

Därefter påbörjades en galen jakt på ännu en topplacering – en uppgift som i det läget såg nästintill omöjlig ut att genomföra – men trots handikappet var det till slut ändå Karlskogasonen som fick kliva högst upp på pallen en andra gång.

– Andra tävlingen var helt sanslös. Jag fick stanna i hårnålen för att skydda bilen. Men bilen var riktigt bra och jag kunde jaga ledningen. Detta är nära en perfekt start på säsongen, avslutar Björk.

Dubbla pallplatser

I RallyX-premiären blev det, precis som i STCC, en fin helg för de värmländska namnen. I huvudklassen tog Lukas Walfridsson en fin andraplats bakom segrande Kevin Eriksson, och strax bakom körde regerande mästaren Sebastian Eriksson in på en tredjeplats.

För Eriksson såg det länge bra ut efter att ha tagit starten, men efter att ha slagit av fälgen under andra varvet blev det för svårt att hålla undan för de två närmast jagande. Sebastian kan dock glädjas åt totalledning i mästerskapet efter att ha plockat flest poäng under kvalet.

Även Peter Hedström, tävlandes för Finnskoga MK, tog sig till final och knep en sjätteplats efter att ha tvingats bryta.

Syskonglädje

De värmländska framgångarna fortsatte i Supercar Lites där det blev en riktig familjeuppgörelse i finalen. Simon Olofsson tog hem sin första seger någonsin, före Tobias Brink, och tredjeplatsen kördes hem av hans syster, Sandra Hultgren.

Efter den historiska segern var det en mycket nöjd Olofsson.

– Helt suveränt. Min första final i klassen – och så slutar det så här, säger en överlycklig Simon.

Regerande mästaren Kevin Hansen dominerade kvalet och var klar favorit genom hans pole position inför finalen. Oturen var dock framme när han slog av ett hjul och därmed var hans helg över.

– Jag är så glad att starta STCC-säsongen med en dubbelseger, speciellt då ingen annan har gjort det innan. Bilen fungerade riktigt bra hela helgen, ett stort tack till alla i teamet, säger Björk till STCC:s hemsida.

Om första racet blev en tämligen bekväm resa från pole position blev det andra en helt annan historia. Efter att ha startat nia tvingades han stanna i första hårnålen för att undvika två bilar som kraschade framför honom – ett stopp som lämnade Björk sist i fältet.

Därefter påbörjades en galen jakt på ännu en topplacering – en uppgift som i det läget såg nästintill omöjlig ut att genomföra – men trots handikappet var det till slut ändå Karlskogasonen som fick kliva högst upp på pallen en andra gång.

– Andra tävlingen var helt sanslös. Jag fick stanna i hårnålen för att skydda bilen. Men bilen var riktigt bra och jag kunde jaga ledningen. Detta är nära en perfekt start på säsongen, avslutar Björk.

Dubbla pallplatser

I RallyX-premiären blev det, precis som i STCC, en fin helg för de värmländska namnen. I huvudklassen tog Lukas Walfridsson en fin andraplats bakom segrande Kevin Eriksson, och strax bakom körde regerande mästaren Sebastian Eriksson in på en tredjeplats.

För Eriksson såg det länge bra ut efter att ha tagit starten, men efter att ha slagit av fälgen under andra varvet blev det för svårt att hålla undan för de två närmast jagande. Sebastian kan dock glädjas åt totalledning i mästerskapet efter att ha plockat flest poäng under kvalet.

Även Peter Hedström, tävlandes för Finnskoga MK, tog sig till final och knep en sjätteplats efter att ha tvingats bryta.

Syskonglädje

De värmländska framgångarna fortsatte i Supercar Lites där det blev en riktig familjeuppgörelse i finalen. Simon Olofsson tog hem sin första seger någonsin, före Tobias Brink, och tredjeplatsen kördes hem av hans syster, Sandra Hultgren.

Efter den historiska segern var det en mycket nöjd Olofsson.

– Helt suveränt. Min första final i klassen – och så slutar det så här, säger en överlycklig Simon.

Regerande mästaren Kevin Hansen dominerade kvalet och var klar favorit genom hans pole position inför finalen. Oturen var dock framme när han slog av ett hjul och därmed var hans helg över.