2015-09-25 14:00

2015-09-25 14:03

Amaltea – läskande syra med bett på slutet

FREDAGSTIPSET

Amaltea är ett trevligt rött vin från Penedés i norra Spanien. Här lyckas man med konststycket att kombinera en låg prislapp, ekologiskt och biodynamiskt jordbruk samt att vinet smakar bra.

Det är bara att gratulera både vinmakare och importör. Stilen är saftig och frisk, med läskande syra, mineralitet och ett trevlig bett på slutet. Här finns också mörk, mullig frukt som körsbär, plommon och viol. Utmärkt höst-startar-vin, som funkar vilken dag som helst i veckan. Varför inte i dag, när det ändå är fredag? Prova till italienska köttbullar i tomatsås, lammkotletter som badat i örtkryddor eller grillad korv. Har man inte tagit in grillen än, så funkar vinet till det mesta i köttväg som fått lite grillränder på sig. Trevlig helg!


Vinet:
Amaltea de Loxarel 2013

Nr: 3169, fast sortiment.

Pris: 79 kr

Druvor: 55 % cabernet sauvignon, 30 % merlot och 15 % tempranillo

Det är bara att gratulera både vinmakare och importör. Stilen är saftig och frisk, med läskande syra, mineralitet och ett trevlig bett på slutet. Här finns också mörk, mullig frukt som körsbär, plommon och viol. Utmärkt höst-startar-vin, som funkar vilken dag som helst i veckan. Varför inte i dag, när det ändå är fredag? Prova till italienska köttbullar i tomatsås, lammkotletter som badat i örtkryddor eller grillad korv. Har man inte tagit in grillen än, så funkar vinet till det mesta i köttväg som fått lite grillränder på sig. Trevlig helg!


Vinet:
Amaltea de Loxarel 2013

Nr: 3169, fast sortiment.

Pris: 79 kr

Druvor: 55 % cabernet sauvignon, 30 % merlot och 15 % tempranillo