2017-07-27 06:00

2017-07-27 06:00

Somrig lunch vid Värmelns strand i Värmskog

SOMMARLUNCH

Varje sommar brukar jag bjudas till goda vännerna Barbro och Anders Järliden och deras sommarparadis i Värmskog. Då kan jag räkna med en god måltid eftersom Barbro är en utomordentligt bra kock som dessutom gärna prövar nya recept.

I år bjöd Barbro på nykokta späda rödbetor med krossad fetaost och ett gott hembakat bröd till förrätt och till huvudrätt en fransk laxlåda efter ett nytt mycket trevligt recept. Jättegod och sommarfräsch! Lätt att göra dessutom och snabblagad.

Kaffet intogs på bryggan nere vid stranden, stor nog att rymma en hel matgrupp med soffor och karmstolar, allt byggt av Anders själv. Till kaffet serverades en sagolikt god hallonpaj med hallon plockade på den egna tomten.

I år bjöd Barbro på nykokta späda rödbetor med krossad fetaost och ett gott hembakat bröd till förrätt och till huvudrätt en fransk laxlåda efter ett nytt mycket trevligt recept. Jättegod och sommarfräsch! Lätt att göra dessutom och snabblagad.

Kaffet intogs på bryggan nere vid stranden, stor nog att rymma en hel matgrupp med soffor och karmstolar, allt byggt av Anders själv. Till kaffet serverades en sagolikt god hallonpaj med hallon plockade på den egna tomten.

  • Lena Sewall