2017-04-15 06:00

2017-04-15 06:00

Glad påsk med Amandas underbara påsktårta

Häromveckan när vi satt och drack kaffe i solgasset utanför vårt hus på Älvrosgatan kom grannarna Magnus och Petra över med en helt underbar chokladtårta. Den måste bli årets påsktårta, sa jag, tog fram lådan med påsksaker och hämtade kameran. Tårtan kom från Br. Olssons och köksmästaren Björn Ståhlberg där lämnade generöst ut receptet till NWTs läsare.

”Detta är en klassisk dessert som vi serverar till både kaffet och bröllopet, ett recept skapat av maestro Gunnar Forsell”, skriver Björn. Receptet är något omarbetat av Amanda Ståhlberg och kallas därför Amandas chokladkaka. Den ska bara vara 15 minuter i ugnen och blir så där härligt chokladkrämig inuti som man kan se på fotot.

Ett extra plus är att chokladtårtan dessutom är glutenfri.

 

Amandas chokladtårta:

4 äggulor

200 g socker =ca 2,4 dl

200 g smör

200 g choklad

4 äggvitor

 

Så här gör man: Vispa äggulor med socker pösigt. Smält smör och choklad och blanda i. Vispa äggvita till hårt skum och vänd ner försiktigt ner i smeten. Grädda 175 grader 15 minuter

Servera med lättvispad grädde och frukt eller bär.

 

Häromveckan när vi satt och drack kaffe i solgasset utanför vårt hus på Älvrosgatan kom grannarna Magnus och Petra över med en helt underbar chokladtårta. Den måste bli årets påsktårta, sa jag, tog fram lådan med påsksaker och hämtade kameran. Tårtan kom från Br. Olssons och köksmästaren Björn Ståhlberg där lämnade generöst ut receptet till NWTs läsare.

”Detta är en klassisk dessert som vi serverar till både kaffet och bröllopet, ett recept skapat av maestro Gunnar Forsell”, skriver Björn. Receptet är något omarbetat av Amanda Ståhlberg och kallas därför Amandas chokladkaka. Den ska bara vara 15 minuter i ugnen och blir så där härligt chokladkrämig inuti som man kan se på fotot.

Ett extra plus är att chokladtårtan dessutom är glutenfri.

 

Amandas chokladtårta:

4 äggulor

200 g socker =ca 2,4 dl

200 g smör

200 g choklad

4 äggvitor

 

Så här gör man: Vispa äggulor med socker pösigt. Smält smör och choklad och blanda i. Vispa äggvita till hårt skum och vänd ner försiktigt ner i smeten. Grädda 175 grader 15 minuter

Servera med lättvispad grädde och frukt eller bär.