2015-12-19 06:00

2015-12-19 06:00

Biskopinnans parmesankakor

JUL I VÅRT HUS: Lena Sewall

Till ca 130–150 kakor:

5 hg vetemjöl

0,5 kg rumsvarmt smör

0,5 kg grovt riven parmesanost

svartpeppar efter smak

 

Garnering:

Skållade mandlar

 

På adventskaffe i Biskopsgården fanns det så otroligt goda parmesankakor på buffébordet. Små, mycket smakrika och med väldigt trevlig konsistens. Dessutom var de mycket dekorativa. Goda som tilltugg till glögg, drink eller vin. Kathrine Hagberg hade själv bakat dem och lämnade gärna ut receptet till NWT:s läsare. Mycket lätta att göra, försäkrar hon. Hälften av kakorna hade fått en skållad mandel i mitten och övriga fick vara utan mandel med tanke på eventuella allergiker.

 

 

Så här gör man: Blanda alla ingredienser väl. Det kan man göra i matberedare. Dela degen i fyra delar. Gör rullar av degen och lägg några timmar i kylen. Skär i tunna skivor, ca 5 mm. Lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Till ca 130–150 kakor:

5 hg vetemjöl

0,5 kg rumsvarmt smör

0,5 kg grovt riven parmesanost

svartpeppar efter smak

 

Garnering:

Skållade mandlar

 

På adventskaffe i Biskopsgården fanns det så otroligt goda parmesankakor på buffébordet. Små, mycket smakrika och med väldigt trevlig konsistens. Dessutom var de mycket dekorativa. Goda som tilltugg till glögg, drink eller vin. Kathrine Hagberg hade själv bakat dem och lämnade gärna ut receptet till NWT:s läsare. Mycket lätta att göra, försäkrar hon. Hälften av kakorna hade fått en skållad mandel i mitten och övriga fick vara utan mandel med tanke på eventuella allergiker.

 

 

Så här gör man: Blanda alla ingredienser väl. Det kan man göra i matberedare. Dela degen i fyra delar. Gör rullar av degen och lägg några timmar i kylen. Skär i tunna skivor, ca 5 mm. Lägg på bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i 200 graders ugnsvärme.