2015-12-11 06:00

2015-12-11 06:00

Terrassens senapssill

JUL I VÅRT HUS

Med åren har sillen kommit att betyda mer och mer för mig på julbordet.

Som barn undvek jag sillen och gick direkt på köttbullarna men nu är det sillen jag siktar in mig på och gärna tar om av. Här kommer ett oerhört enkelt sillrecept. Det kommer från Terrassens julbord på Mariebergsskogen i Karlstad.

Att göra sill rättvisa på bild är svårt men den här sillen är väldigt god och fräsch! Och värmländsk eftersom det är viktigt att man använder just Gudruns honungssenap!

 

Så här gör man: Låt gräddfilen rinna av i en silduk över natten men inte mer än i minst 12 timmar. Tärna äpplet, gärna Ingrid Marie, och strimla purjolöken. Låt sillen rinna av och skär den i lagom stora bitar. Blanda försiktigt den turkiska yoghurten och gräddfilen med honungssenapen och slottssenapen. Vänd ner det hackade äpplet och den strimlade purjolöken. Allra sist vänder man ner sillbitarna.

 

Till en sats

5 dl avrunnen turkisk yoghurt

5 dl avrunnen gräddfil

1 msk Gudruns honungssenap

0,5 msk slottssenap

1 tärnat äpple med skal

en halv mindre strimlad purjolök

300 gram färdig inläggningssill

 

Gudruns honungssenap

0,5 msk slottssenap

1 tärnat äpple med skal

en halv mindre strimlad purjolök

300 gram färdig inläggningssill

Med åren har sillen kommit att betyda mer och mer för mig på julbordet. Som barn undvek jag sillen och gick direkt på köttbullarna men nu är det sillen jag siktar in mig på och gärna tar om av. Här kommer ett oerhört enkelt sillrecept. Det kommer från Terrassens julbord på Mariebergsskogen i Karlstad. Att göra sill rättvisa på bild är svårt men den här sillen är väldigt god och fräsch! Och värmländsk eftersom det är viktigt att man använder just Gudruns honungssenap!

 

Som barn undvek jag sillen och gick direkt på köttbullarna men nu är det sillen jag siktar in mig på och gärna tar om av. Här kommer ett oerhört enkelt sillrecept. Det kommer från Terrassens julbord på Mariebergsskogen i Karlstad.

Att göra sill rättvisa på bild är svårt men den här sillen är väldigt god och fräsch! Och värmländsk eftersom det är viktigt att man använder just Gudruns honungssenap!

 

Så här gör man: Låt gräddfilen rinna av i en silduk över natten men inte mer än i minst 12 timmar. Tärna äpplet, gärna Ingrid Marie, och strimla purjolöken. Låt sillen rinna av och skär den i lagom stora bitar. Blanda försiktigt den turkiska yoghurten och gräddfilen med honungssenapen och slottssenapen. Vänd ner det hackade äpplet och den strimlade purjolöken. Allra sist vänder man ner sillbitarna.

 

Till en sats

5 dl avrunnen turkisk yoghurt

5 dl avrunnen gräddfil

1 msk Gudruns honungssenap

0,5 msk slottssenap

1 tärnat äpple med skal

en halv mindre strimlad purjolök

300 gram färdig inläggningssill

 

Gudruns honungssenap

0,5 msk slottssenap

1 tärnat äpple med skal

en halv mindre strimlad purjolök

300 gram färdig inläggningssill

Med åren har sillen kommit att betyda mer och mer för mig på julbordet. Som barn undvek jag sillen och gick direkt på köttbullarna men nu är det sillen jag siktar in mig på och gärna tar om av. Här kommer ett oerhört enkelt sillrecept. Det kommer från Terrassens julbord på Mariebergsskogen i Karlstad. Att göra sill rättvisa på bild är svårt men den här sillen är väldigt god och fräsch! Och värmländsk eftersom det är viktigt att man använder just Gudruns honungssenap!