2008-11-27 07:00

2015-01-05 21:44

I Selmas julspår

MAT & DRYCK

För första gången i mitt liv invigningstalade jag i lördags på Kvarnen i Filipstad på vernissagen av utställningen Selma Lagerlöfs jul.
En av inspirationskällorna för utställningsansvariga Ewa Persson, dynamisk ordförande i Selma Lagerlöf-sällskapet, var nämligen det julkalas på Mårbacka som jag 1997 arrangerade för tidskriften Sköna dagar och där Ewa och hennes bror Stig Berg var två av gästerna.
Min insats den här gången var dock marginell. Största insatsen var nog att jag bakat den i mitt tycke ännu sorgligt oupptäckta Mårbackatårtan, som nu mycket dekorativ tronar på utställningens kaffebord vid sidan av kaffekoppar från Mårbacka.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

En digital prenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto