2018-06-30 06:00

2018-06-30 06:00

Gud sig förbarme, semestern är här

KRÖNIKA

Jag har en lätt oro i kroppen inför semestern. I vår familj är det sällan avkoppling att ha ledigt, det är kaos.

Facebook är oundgängligt för mig. Det är där jag umgås med folk. Det är också min dagbok, och Facebook är ju vänligt nog att påminna mig om vad som hänt i mitt liv. Så dök detta minne till exempel upp i flödet i går.

Tjörn, juli 2016.

”Semester med familjen, del 2. På simskolan hade H glömt hur man simmar och fick en kris. Jag rök ihop med en mamma som tyckte H var i vägen för hennes barn. Jag sade något till henne om det idiotiska i att neurotiskt lägga sig i undervisningen och ställde den genomtänkta och mogna retoriska frågan om hon äger havet, samt gav henne svaret att om hon inte gör det kan hon kanske göra alla en tjänst och knipa igen.

När vi gick sade H att hon minsann fick vad hon tålde, varvid jag sade att han betedde sig som en idiot och gör han om det i morgon igen kommer jag personligen dränka honom, men att här handlade det om att jag störde mig ännu mer på henne än på honom. Stupiditetstrumf, kallar jag det.

A råkade kort därefter i slagsmål med ett tyskt barn som försökte fiska krabbor men som tydligen inkräktade på As lebensraum. Jag släpade A från bryggan men något senare lyckades han pricka ongen med en clementin. Fullträff rakt i ansiktet. Katastrof. Jag bad så förskräcklans om ursäkt, på tyska. Vi fick åka därifrån.

A lyckades tio minuter senare välta en kartong studsbollar inne i en presentaffär i Kållekärr. Jag ursäktsköpte såpbubblor, som H lyckades krossa genom att trassla in sina ben i en kasse och landa på röven på såpbubblorna alldeles vid ingången till affären. Vi fick åka från Kållekärr också.

Väl i Skärhamn skulle H passa A, i lekavdelningen (de har ett bollhav! På Ica!) men glömde det, så A försvann. Han återfanns vid småsaksautomaterna efter att för andra gången inom en vecka ha tiggt pengar av tiggaren utanför Ica, samt sedan själv ha satt sig för att tigga utanför Systembolaget (bredvid Ica).

Sedan köpte vi glass på glasscaféet, där A helt plötsligt kissade ner sig, inne i butiken. H klättrade upp för ett berg vid serveringen och kom inte ner. Sedan åkte vi hem.

Det har inte hänt så mycket mer idag.”

Varenda semester med familjen innebär kaos. Förra året slog vi inte ner folk eller krossade saker men vi lyckades förstöra två båtar. Vi får väl se vad som händer i år.

För nu är den i alla fall kommen, semestern. Gud bevare oss väl.

Ha det fint allesammans så hörs vi igen i augusti.

Kram på er!

Facebook är oundgängligt för mig. Det är där jag umgås med folk. Det är också min dagbok, och Facebook är ju vänligt nog att påminna mig om vad som hänt i mitt liv. Så dök detta minne till exempel upp i flödet i går.

Tjörn, juli 2016.

”Semester med familjen, del 2. På simskolan hade H glömt hur man simmar och fick en kris. Jag rök ihop med en mamma som tyckte H var i vägen för hennes barn. Jag sade något till henne om det idiotiska i att neurotiskt lägga sig i undervisningen och ställde den genomtänkta och mogna retoriska frågan om hon äger havet, samt gav henne svaret att om hon inte gör det kan hon kanske göra alla en tjänst och knipa igen.

När vi gick sade H att hon minsann fick vad hon tålde, varvid jag sade att han betedde sig som en idiot och gör han om det i morgon igen kommer jag personligen dränka honom, men att här handlade det om att jag störde mig ännu mer på henne än på honom. Stupiditetstrumf, kallar jag det.

A råkade kort därefter i slagsmål med ett tyskt barn som försökte fiska krabbor men som tydligen inkräktade på As lebensraum. Jag släpade A från bryggan men något senare lyckades han pricka ongen med en clementin. Fullträff rakt i ansiktet. Katastrof. Jag bad så förskräcklans om ursäkt, på tyska. Vi fick åka därifrån.

A lyckades tio minuter senare välta en kartong studsbollar inne i en presentaffär i Kållekärr. Jag ursäktsköpte såpbubblor, som H lyckades krossa genom att trassla in sina ben i en kasse och landa på röven på såpbubblorna alldeles vid ingången till affären. Vi fick åka från Kållekärr också.

Väl i Skärhamn skulle H passa A, i lekavdelningen (de har ett bollhav! På Ica!) men glömde det, så A försvann. Han återfanns vid småsaksautomaterna efter att för andra gången inom en vecka ha tiggt pengar av tiggaren utanför Ica, samt sedan själv ha satt sig för att tigga utanför Systembolaget (bredvid Ica).

Sedan köpte vi glass på glasscaféet, där A helt plötsligt kissade ner sig, inne i butiken. H klättrade upp för ett berg vid serveringen och kom inte ner. Sedan åkte vi hem.

Det har inte hänt så mycket mer idag.”

Varenda semester med familjen innebär kaos. Förra året slog vi inte ner folk eller krossade saker men vi lyckades förstöra två båtar. Vi får väl se vad som händer i år.

För nu är den i alla fall kommen, semestern. Gud bevare oss väl.

Ha det fint allesammans så hörs vi igen i augusti.

Kram på er!

  • Malin Kling Uddgren