2018-06-09 06:00

2018-06-09 12:55

Skaffa inget riktigt problem

KRÖNIKA: Malin Kling Uddgren

Det har varit offentligt storbråk om glass i veckan. I boxningsringen fanns en av världens största glasstillverkare samt allt från partiledare till ledarskribenter till vanligt folk.

Företaget i fråga har stöttat både Obama och Bernie Sanders, Black Lives Matter-rörelsen, samkönade äktenskap och Paris-avtalet. De marknadsför sig med att ha en viss uppsättning åsikter.

Häromdagen uttalade de sig positivt om de 9000 ensamkommande som får en ny chans att söka asyl i Sverige, och det tog hus i helvete. Ena falangen skulle aldrig mer äta deras glass. Andra skulle stödköpa allt vad de orkade.

Det tog heller ingen lång stund innan ”skaffa ett riktigt problem”-rösterna började höras. De hörs ofta när man avhandlar sådant som kanske inte anses vara riktiga problem.


Men ärligt talat - vad är ett riktigt problem? Att vara allvarligt sjuk såklart, eller att inte kunna försörja sig, eller att man är ofrivilligt ensam eller att barnen inte klarar skolan. Eller om man bor i vissa delar av Deje. Myggen kvalar definitivt in som ett riktigt problem. Men i övrigt?

Häromdagen tyckte jag att det var ett problem att grädden var slut i affären. På skolavslutningen i går tyckte jag det var ett problem att jag såg tjock ut vad jag än tog på mig och att vi inte hade någon fika med oss. Men jämfört med att leva i Jemen så ja, ni fattar. Å andra sidan är gröten inte godare här hemma för att barnen i Indien inte har någon alls (Stig-Helmer, minns ni?).

Nyligen skrevs en insändare om tjockleken på skinkskivorna i charken. Någon hade i veckan synpunkter på supandet i studenttider. ”Skaffa ett riktigt problem!” skrev folk tillbaka.


Man ska inte förakta små sår och fattiga vänner. Det gäller kanske även de små bekymren, som skinkskivornas tjocklek eller om en glasstillverkare kommenterar svensk inrikespolitik. Man klagar och lättar på trycket. Och utan ”skaffa ett riktigt problem”-sägarna blir det för tråkigt, så de behöver vi också.

Dessutom - skulle alla enbart avhandla riktiga problem skulle jag snart inte ha något jobb kvar, vilket skulle vara ett riktigt problem för mig. Så gör mig en tjänst och fortsätt som vanligt, allihop!

 

Puss och kram!

 

 

Företaget i fråga har stöttat både Obama och Bernie Sanders, Black Lives Matter-rörelsen, samkönade äktenskap och Paris-avtalet. De marknadsför sig med att ha en viss uppsättning åsikter.

Häromdagen uttalade de sig positivt om de 9000 ensamkommande som får en ny chans att söka asyl i Sverige, och det tog hus i helvete. Ena falangen skulle aldrig mer äta deras glass. Andra skulle stödköpa allt vad de orkade.

Det tog heller ingen lång stund innan ”skaffa ett riktigt problem”-rösterna började höras. De hörs ofta när man avhandlar sådant som kanske inte anses vara riktiga problem.


Men ärligt talat - vad är ett riktigt problem? Att vara allvarligt sjuk såklart, eller att inte kunna försörja sig, eller att man är ofrivilligt ensam eller att barnen inte klarar skolan. Eller om man bor i vissa delar av Deje. Myggen kvalar definitivt in som ett riktigt problem. Men i övrigt?

Häromdagen tyckte jag att det var ett problem att grädden var slut i affären. På skolavslutningen i går tyckte jag det var ett problem att jag såg tjock ut vad jag än tog på mig och att vi inte hade någon fika med oss. Men jämfört med att leva i Jemen så ja, ni fattar. Å andra sidan är gröten inte godare här hemma för att barnen i Indien inte har någon alls (Stig-Helmer, minns ni?).

Nyligen skrevs en insändare om tjockleken på skinkskivorna i charken. Någon hade i veckan synpunkter på supandet i studenttider. ”Skaffa ett riktigt problem!” skrev folk tillbaka.


Man ska inte förakta små sår och fattiga vänner. Det gäller kanske även de små bekymren, som skinkskivornas tjocklek eller om en glasstillverkare kommenterar svensk inrikespolitik. Man klagar och lättar på trycket. Och utan ”skaffa ett riktigt problem”-sägarna blir det för tråkigt, så de behöver vi också.

Dessutom - skulle alla enbart avhandla riktiga problem skulle jag snart inte ha något jobb kvar, vilket skulle vara ett riktigt problem för mig. Så gör mig en tjänst och fortsätt som vanligt, allihop!

 

Puss och kram!