2015-12-31 06:00

2015-12-31 10:47

Var jag nådastöten för Hockeykväll?

KRÖNIKA: PER MÅRTENSSON

I mitt yrke ingår att placera kända och okända människor i rampljuset. Ibland med en negativ vinkel, men helst med en positiv sådan. Jag är ju faktiskt ganska snäll, innerst inne.

Den 5 mars hamnade jag själv i rampljuset, i SVT:s Hockeykväll. Detta trots att jag var ljusår från hjältens roll i senaste SHL-omgången. Det är förresten mycket tveksamt om jag ens kan åka skridskor längre.

Ett par veckor tidigare ringde det i mobilen. En välbekant stämma presenterade sig.

– Hej, det är Bernt Lagergren på tv-sporten.

Han hade fått nys om att jag har skrivit om ishockey och Färjestad i NWT ända sedan tiden för amerikanska inbördeskriget på 1800-talet. Nu ville Bernt porträttera denna besynnerliga ”bedrift” i Hockeykväll.

Jag misstänker starkt att någon av mina vänner på tv-sporten, chefen Per Yng eller Thomas Tynander, hade tjallat.

Att jag och Färjestads general manager Håkan Loob inte var helt kontanta med varandra vid denna tidpunkt, efter att jag hade skrivit en famös krönika, såg den förträfflige berättaren Bernt som extra krydda i anrättningen.

Först var jag tveksam, men vad gör man väl inte för att skänka arbetsgivaren lite gratisreklam (som i bästa fall ger resultat i lönekuvertet). Så jag ställde upp.

Bernt Lagergren och fotografen Pelle Sterner följde mig under två dagar; på NWT och under en FBK-match. På köpet fick jag en intressant inblick i hur två tv-proffs jobbar. Bernt och hans kollega Jens Lind är mina absoluta favoriter på tv-sporten. Eftersom jag inte är någon sportnörd föredrar jag reportage från sidan av allfartsvägarna.

Jag är nöjd med att jag fick fram mitt budskap om den ädla konsten att skilja på sak och person och vikten av att hålla rågången fri. Jag är anställd av NWT, inte av idrottsrörelsen. Märkligt nog kan detta vara svårt att fatta för vissa ibland. Även Färjestad.

Resultatet? Bernt Lagergren gjorde ett gott hantverk, som alltid. Trots att jag var huvudperson.

Men vad vet jag; kanske var min medverkan nådastöten för Hockeykväll i SVT. I dag finns programmet bara på webben.

I mitt yrke ingår att placera kända och okända människor i rampljuset. Ibland med en negativ vinkel, men helst med en positiv sådan. Jag är ju faktiskt ganska snäll, innerst inne.

Den 5 mars hamnade jag själv i rampljuset, i SVT:s Hockeykväll. Detta trots att jag var ljusår från hjältens roll i senaste SHL-omgången. Det är förresten mycket tveksamt om jag ens kan åka skridskor längre.

Ett par veckor tidigare ringde det i mobilen. En välbekant stämma presenterade sig.

– Hej, det är Bernt Lagergren på tv-sporten.

Han hade fått nys om att jag har skrivit om ishockey och Färjestad i NWT ända sedan tiden för amerikanska inbördeskriget på 1800-talet. Nu ville Bernt porträttera denna besynnerliga ”bedrift” i Hockeykväll.

Jag misstänker starkt att någon av mina vänner på tv-sporten, chefen Per Yng eller Thomas Tynander, hade tjallat.

Att jag och Färjestads general manager Håkan Loob inte var helt kontanta med varandra vid denna tidpunkt, efter att jag hade skrivit en famös krönika, såg den förträfflige berättaren Bernt som extra krydda i anrättningen.

Först var jag tveksam, men vad gör man väl inte för att skänka arbetsgivaren lite gratisreklam (som i bästa fall ger resultat i lönekuvertet). Så jag ställde upp.

Bernt Lagergren och fotografen Pelle Sterner följde mig under två dagar; på NWT och under en FBK-match. På köpet fick jag en intressant inblick i hur två tv-proffs jobbar. Bernt och hans kollega Jens Lind är mina absoluta favoriter på tv-sporten. Eftersom jag inte är någon sportnörd föredrar jag reportage från sidan av allfartsvägarna.

Jag är nöjd med att jag fick fram mitt budskap om den ädla konsten att skilja på sak och person och vikten av att hålla rågången fri. Jag är anställd av NWT, inte av idrottsrörelsen. Märkligt nog kan detta vara svårt att fatta för vissa ibland. Även Färjestad.

Resultatet? Bernt Lagergren gjorde ett gott hantverk, som alltid. Trots att jag var huvudperson.

Men vad vet jag; kanske var min medverkan nådastöten för Hockeykväll i SVT. I dag finns programmet bara på webben.