2017-05-03 14:08

2017-05-03 14:08

Här är sju skäl att inte bädda sängen

HUS & HEM

Livet är för kort och din tid är alltför dyrbar! Så slösa inte bort den på tråkigt, militäriskt strängt bäddande i ditt sovrum.

Har du någonsin funderat på varför du bäddar sängen?

Tänk på det – är det av estetiska eller hygieniska skäl, eller handlar om någon typ av kulturell artighet? För när allt kommer omkring tittar våra gäster sällan in i våra sovrum, så det är egentligen bara vi själva och vår familj som ser sängen.

Nu vill vi slå ett slag för att få mer egentid och hyllar slarviga bäddar! Vi hjälper dig på vägen genom att erbjuda ett antal bra ursäkter när din säng är en enda röra…

1. Det ger en snygg textur

Det finns en anledning till varför inredningen i ett sovrum ofta är ljus och relativt avskalad från detaljer. Men med det sagt är det alltid trevligt att dyka ner i en stor hög av kuddar och täcken, när vi går och lägger oss. En något rörigt bäddad säng är perfekt eftersom den ger en kontrast till dina fullständigt vinkelräta, enkla väggar. Annars har ju rummet ingen fokuspunkt!

2. Det är romantiskt

Om du föredrar en ljuvare stil med ljusa ytor och subtil spets finns det ingen anledning att blanda ihop det begreppet med militäriskt bäddade sängar. Nej, här finns det istället all anledning att satsa på en mer avslappnad, mjuk stämning med massor av texturer och ett överflöd av kuddar. Hitta det perfekta sättet att kasta filten slarvigt över dina mjuka duntäcken på morgonen istället.

3. Alla andra detaljer är ju så vinkelräta

När det gäller de fasta linjerna i hemmet är alla i stort sett vinkelräta. Ta bara alla dörrar, fönster, fönsterbrädor och väggar. Med detta i åtanke finns det all anledning att bryta enformigheten och skapa en mer levande struktur i rummet. Det finns ju ingen anledning att ha ett rum trist och stelt?

4. Jag är en kreativ typ

Kreativitet är inte bara en ursäkt – det är dessutom ett bra belägg! Kreativa människor förväntas sällan vara perfekta, komma i tid eller hålla ordning i sitt hem. Så om du inte tidigare har haft tid till en plocka upp en pensel och tavelduk kan det vara dags nu! Det kanske slutar med att du hittar en helt ny ådra…

5. Men, det är ju söndag!

Låt oss vara ärliga: det är tråkigt att bädda. Och på helgen, när du kanske ändå mest vill gona dig i sängen med din favoritserie på Netflix, då finns det absolut ingen anledning att slösa tid på en petig bäddning! Njut istället av att vara ledig och kravlös.

6. Färgklick och kontrast

Gör sovrummet mer levande genom att investera i spännande sängkläder som kan skapa kontrast och intensitet i rummet. Härligt mönstrade påslakan och kuddar gör det inte så mycket om de ligger hopskrynklade, det är ju färgerna som pockar på ögats uppmärksamhet.

7. Rustikt är trendigt

Vi älskar dagens rustika ytor som ger sig till känna i allt från råtegelväggar till lammskinn och skrynkliga dukar och sängkläder. Om någon kommer med en invändning när de ser din lätt slarviga säng så kan du bara ge hen en liten uppdatering på vilka inredningstrender som gäller.

Har du någonsin funderat på varför du bäddar sängen?

Tänk på det – är det av estetiska eller hygieniska skäl, eller handlar om någon typ av kulturell artighet? För när allt kommer omkring tittar våra gäster sällan in i våra sovrum, så det är egentligen bara vi själva och vår familj som ser sängen.

Nu vill vi slå ett slag för att få mer egentid och hyllar slarviga bäddar! Vi hjälper dig på vägen genom att erbjuda ett antal bra ursäkter när din säng är en enda röra…

1. Det ger en snygg textur

Det finns en anledning till varför inredningen i ett sovrum ofta är ljus och relativt avskalad från detaljer. Men med det sagt är det alltid trevligt att dyka ner i en stor hög av kuddar och täcken, när vi går och lägger oss. En något rörigt bäddad säng är perfekt eftersom den ger en kontrast till dina fullständigt vinkelräta, enkla väggar. Annars har ju rummet ingen fokuspunkt!

2. Det är romantiskt

Om du föredrar en ljuvare stil med ljusa ytor och subtil spets finns det ingen anledning att blanda ihop det begreppet med militäriskt bäddade sängar. Nej, här finns det istället all anledning att satsa på en mer avslappnad, mjuk stämning med massor av texturer och ett överflöd av kuddar. Hitta det perfekta sättet att kasta filten slarvigt över dina mjuka duntäcken på morgonen istället.

3. Alla andra detaljer är ju så vinkelräta

När det gäller de fasta linjerna i hemmet är alla i stort sett vinkelräta. Ta bara alla dörrar, fönster, fönsterbrädor och väggar. Med detta i åtanke finns det all anledning att bryta enformigheten och skapa en mer levande struktur i rummet. Det finns ju ingen anledning att ha ett rum trist och stelt?

4. Jag är en kreativ typ

Kreativitet är inte bara en ursäkt – det är dessutom ett bra belägg! Kreativa människor förväntas sällan vara perfekta, komma i tid eller hålla ordning i sitt hem. Så om du inte tidigare har haft tid till en plocka upp en pensel och tavelduk kan det vara dags nu! Det kanske slutar med att du hittar en helt ny ådra…

5. Men, det är ju söndag!

Låt oss vara ärliga: det är tråkigt att bädda. Och på helgen, när du kanske ändå mest vill gona dig i sängen med din favoritserie på Netflix, då finns det absolut ingen anledning att slösa tid på en petig bäddning! Njut istället av att vara ledig och kravlös.

6. Färgklick och kontrast

Gör sovrummet mer levande genom att investera i spännande sängkläder som kan skapa kontrast och intensitet i rummet. Härligt mönstrade påslakan och kuddar gör det inte så mycket om de ligger hopskrynklade, det är ju färgerna som pockar på ögats uppmärksamhet.

7. Rustikt är trendigt

Vi älskar dagens rustika ytor som ger sig till känna i allt från råtegelväggar till lammskinn och skrynkliga dukar och sängkläder. Om någon kommer med en invändning när de ser din lätt slarviga säng så kan du bara ge hen en liten uppdatering på vilka inredningstrender som gäller.