2016-10-13 10:03

2016-10-13 10:03

Se hit! 10 skyltar som drar blickarna till sig

HUS & HEM

Ljusboxar, reklamaffischer och bokstäver med stjärnstatus – så kan du använda olika typer av skyltar som konst och inspiration.

Förmedla dina åsikter, din humor eller helt enkelt din inredningsstil med en snygg skylt. Att ha dem även inomhus blir allt trendigare och det är lättare än någonsin att hitta roliga och ovanliga exempel.

Bokstäver, citat, bilder och ordspråk har letat sig in på våra väggar under en lång tid, och finns nu på allt från enkla skyltar till mer avancerade och kaxiga prylar, som ljusboxar inspirerade av reklamskyltar.

Här visar vi allt du behöver för en uttrycksfull inredning med en mängd olika skyltar för inomhusbruk!

Mina miljöer/referenser

Skylta med din kärlek

Här är det någon som har bestämt sig för att natta det värdefullaste hen har på bästa sätt varje kväll. Den eklektiska stylingen är signerad Stina Inreder.

Mina miljöer/referenser

Romantik på menyn

I detta sovrum har Stina Isakson skrivit en vacker text på en skylt som inspirerats av cafémenyer. De mjuka orden och den i övrigt romantiska inredningen blir en härlig kontrast till det strama uttrycket i menytavlan.

East London Flat

Lys upp som i filmlogen

Lysdioder har vi tidigare mest sett användas för enkla bokstäver, men de finns också att få i ordform. Köp separata bokstäver eller ord och skapa dina egna verk! Extra effektfull blir diodskylten såklart mot en vägg målad i en mörk nyans.

Lightboxes

Reklamskylt inomhus

Det var det svenska företaget Bxxlght som startade trenden med minivarianter av reklamskyltar som inredningsdetalj, och nu säljer de ett urval av boxar med fotografier. Man kan också få dem med färdiga budskap eller köpa tomma ljusboxar som kan användas till egna ord och meningar. Bxxlght grundare Daniela Upmarks favoritcitat är “Be naked when I come home”: “Jag tröttnar aldrig på den eftersom den är enkel och unisex”, säger hon.

Inspiration 2

Ta det bokstavligt

Bokstaven på bilden kommer från svenska Cirkuslampan. Företaget säger att deras bokstäver inte bara ger ljus i rummet, utan även skänker inredningen en personlig touch och ett mysigt sken som ändrar hela omgivningen. Word!

Elins hem

Ibland har man tur, som när smyckesdesignern Elin Samskog hittade sin snygga bokstavsskylt. Det röda R:et stod lutat mot en lada i Järvsö. Elin forskade i vem som ägde den och köpte bokstaven, som tidigare varit en del av namnet Arbrå Fors.

Mina miljöer/referenser

Muntra upp i köket

Ett vitt och lite sterilt kök kan må bra av färg och mjuka former. Bokstäverna på bilden fungerar både som stämningsbelysning, färgklick och humor.

Norr Mälarstrand

À la restaurangkök

I dag vill många ha ett kök som påminner om ett restaurangkök, med proffsig utrustning och utformning. Komplettera ditt kök med en “officiell” skylt för att få den rätta känslan! I denna lägenhet på Kungsholmen i Stockholm blir skylten ett charmigt inslag.

husnummertjugo

Filmskylt i ny tappning

I detta moderna och livsbejakande hem i Kungsbacka i Göteborg står skylten för pricken över i:et. Bredvid de uppdaterade retrotavlorna påminner skylten om gammeldags biografskyltar med utbytbara bokstäver. Lade du förresten märke till Marilyn Monroe som tar en selfie?

Apartment Chelsea

Dansa i neon

Neonljus inomhus? Absolut! Flashiga, klassiska neonskyltar för tankarna till parasolldrinkar, flamingos och Palm Springs. Lys upp med neonljus där hemma, oavsett om du fortfarande är ett partydjur eller helst njuter av mysbelysningen i soffan varje helg. En neonskylt med äkta retrokänsla som denna kommer definitivt att göra rummet sexigare.

Inspiration

Mer reklam, tack!

Gamla reklambudskap och slogans har blivit något vi gärna omger oss med och betalar för. Titta bara på designen till välkända varumärket Ögonkakao, som Olle Eksell designade 1954 och som nu pryder våra väggar. Affischer med logotypen för Ögonkakao kommer i en mängd variationer, men alltid med samma logotyp.

Förmedla dina åsikter, din humor eller helt enkelt din inredningsstil med en snygg skylt. Att ha dem även inomhus blir allt trendigare och det är lättare än någonsin att hitta roliga och ovanliga exempel.

Bokstäver, citat, bilder och ordspråk har letat sig in på våra väggar under en lång tid, och finns nu på allt från enkla skyltar till mer avancerade och kaxiga prylar, som ljusboxar inspirerade av reklamskyltar.

Här visar vi allt du behöver för en uttrycksfull inredning med en mängd olika skyltar för inomhusbruk!

Mina miljöer/referenser

Skylta med din kärlek

Här är det någon som har bestämt sig för att natta det värdefullaste hen har på bästa sätt varje kväll. Den eklektiska stylingen är signerad Stina Inreder.

Mina miljöer/referenser

Romantik på menyn

I detta sovrum har Stina Isakson skrivit en vacker text på en skylt som inspirerats av cafémenyer. De mjuka orden och den i övrigt romantiska inredningen blir en härlig kontrast till det strama uttrycket i menytavlan.

East London Flat

Lys upp som i filmlogen

Lysdioder har vi tidigare mest sett användas för enkla bokstäver, men de finns också att få i ordform. Köp separata bokstäver eller ord och skapa dina egna verk! Extra effektfull blir diodskylten såklart mot en vägg målad i en mörk nyans.

Lightboxes

Reklamskylt inomhus

Det var det svenska företaget Bxxlght som startade trenden med minivarianter av reklamskyltar som inredningsdetalj, och nu säljer de ett urval av boxar med fotografier. Man kan också få dem med färdiga budskap eller köpa tomma ljusboxar som kan användas till egna ord och meningar. Bxxlght grundare Daniela Upmarks favoritcitat är “Be naked when I come home”: “Jag tröttnar aldrig på den eftersom den är enkel och unisex”, säger hon.

Inspiration 2

Ta det bokstavligt

Bokstaven på bilden kommer från svenska Cirkuslampan. Företaget säger att deras bokstäver inte bara ger ljus i rummet, utan även skänker inredningen en personlig touch och ett mysigt sken som ändrar hela omgivningen. Word!

Elins hem

Ibland har man tur, som när smyckesdesignern Elin Samskog hittade sin snygga bokstavsskylt. Det röda R:et stod lutat mot en lada i Järvsö. Elin forskade i vem som ägde den och köpte bokstaven, som tidigare varit en del av namnet Arbrå Fors.

Mina miljöer/referenser

Muntra upp i köket

Ett vitt och lite sterilt kök kan må bra av färg och mjuka former. Bokstäverna på bilden fungerar både som stämningsbelysning, färgklick och humor.

Norr Mälarstrand

À la restaurangkök

I dag vill många ha ett kök som påminner om ett restaurangkök, med proffsig utrustning och utformning. Komplettera ditt kök med en “officiell” skylt för att få den rätta känslan! I denna lägenhet på Kungsholmen i Stockholm blir skylten ett charmigt inslag.

husnummertjugo

Filmskylt i ny tappning

I detta moderna och livsbejakande hem i Kungsbacka i Göteborg står skylten för pricken över i:et. Bredvid de uppdaterade retrotavlorna påminner skylten om gammeldags biografskyltar med utbytbara bokstäver. Lade du förresten märke till Marilyn Monroe som tar en selfie?

Apartment Chelsea

Dansa i neon

Neonljus inomhus? Absolut! Flashiga, klassiska neonskyltar för tankarna till parasolldrinkar, flamingos och Palm Springs. Lys upp med neonljus där hemma, oavsett om du fortfarande är ett partydjur eller helst njuter av mysbelysningen i soffan varje helg. En neonskylt med äkta retrokänsla som denna kommer definitivt att göra rummet sexigare.

Inspiration

Mer reklam, tack!

Gamla reklambudskap och slogans har blivit något vi gärna omger oss med och betalar för. Titta bara på designen till välkända varumärket Ögonkakao, som Olle Eksell designade 1954 och som nu pryder våra väggar. Affischer med logotypen för Ögonkakao kommer i en mängd variationer, men alltid med samma logotyp.