2016-10-04 09:01

2016-10-04 09:01

10 sanningar om livet med hund hemma

HUS & HEM

Söndertuggade möbler, leriga soffor... Att ha en hund tillför massor med liv och glädje, men också vissa komplikationer med inredningen.

Det är väl dokumenterat att hundar är bra för vår mentala hälsa, men är de lika gynnsamma för våra hem?

Det vi vet är att de lämnar avtryck i form av leriga tassar, men också att deras inverkan på ett hem och människorna i det är mycket mer subtilt och speciellt än så.

Om du har hund känner du säkert väl igen några av följande hundinspirerade påståenden.

Enfield

1. De dömer dig inte

Hundar är härligt åsiktsfria. De bryr sig inte om de bor i en arkitektritad glaskub eller en liten lägenhet, så länge de är älskade, utfodrade och promenerade. Det är befriande det!

North London Flat

2. Hundar kan vända upp och ner på ett hem

Allt från att slumpvis nafsa på väggar eller golvlister till att skaka av sig smutsigt vatten i hela hallen – hundar tenderar att lämna sin prägel på ditt hem, oavsett hur mycket du städar upp efter dem. Även små hundar är bra på detta…

Vassa små tänder kan tugga rakt igenom en matta, om de får tillräckligt med tid. Och om det är något hundar har så är det tid! Medan våra hundar är smarta på så många sätt, kan de också vara ganska dumma – så det är inte konstigt att mumsandet av din favoritmatta kan framstå som en perfekt idé en regnig eftermiddag.

Windsor Road Residence - Austin, TX

3. Jyckar följer sin nos

Hundar förlitar sig på sitt luktsinne, som är superstarkt. Alla som har fått sin axel dragen ur led under en promenad, för att ens hund har satt kurs mot en gammal macka djupt inne i en häck, är väl medvetna om detta. Så tro inte att bara för att den där brickan med bullar är utom synhåll, att den är utom dofthåll. Eller, för den delen, utom räckhåll.

Home in Toronto 8

4. De är (mer eller mindre) som vargar

Alla hundar kan räkna vargar som avlägsna släktingar, och medan inomhushundar är rumsrena, finns det en viss del av deras grundläggande vildhet som aldrig kommer försvinna. De älskar att springa fritt, de vägrar att undvika leriga pölar, de bär aldrig skor (även om vissa bär jacka), de kan inte dricka vatten utan att skvätta vilt runt skålen och om de känner sig illamående, då använder de knappast toaletten – mattan funkar precis lika bra…

Indoor Furniture

5. Hundar älskar att ha det mysigt

De må härstamma från vargarna, men hundar har något som vargar inte har – soffor! Även den dyraste hundsäng avvisas gång på gång om en soffa eller fåtölj finns tillgänglig. Helst ska den vara täckt i ett ljust tyg också…

Contemporary Kitchen

6. De kommer att inspirera din inredning

Hundar kan vara en inspirerande utgångspunkt för hur du inreder hemma. Den här fina vinthunden är som ett hårigt, gående färgschema av vackra nyanser. Mjuka gråtoner, varm mullvad… Han har allt!

The Selby meets Abigail Ahern

7. Du kan bara inte vara arg på dem

Okej, så din jycke har tuggat sönder dina favoritstövlar eller gått med leriga fötter över det nyligen rengjorda golvet. Detta bör göra dig rasande, eller hur? Men då han eller hon tittar på dig med de där stora bruna ögonen… Nåja, tänker du, och sträcker dig efter dammsugaren/moppen/ försäkringsbolagets telefonnummer. Det är ju en världslig sak!

Luxury dog beds that compliment your home

8. Du behöver en massa grejer

När du skaffar hund är det bara en tidsfråga innan ditt hem blir belamrat med tennisbollar, tuggleksaker, kexpaket och ofta mer än en hundsäng. Om vi ska vara ärliga är det faktiskt inte hundarna som begär all denna utrustning, utan det är vi som tenderar att samla på oss saker, å deras vägnar. Du kanske gillar att hundsängen matchar gardinerna, men kom ihåg att din fyrbenta vän verkligen inte är intresserad.

Alternative Flooring - Quirky B Honeycomb Duck Egg

9. Substitut funkar inte

Det är många som önskar att de hade hund, men som har en livssituation som inte tillåter det. För att fylla hundens tomrum i deras liv händer det att de istället köper massa hundliknande accessoarer. Tyvärr är detta lika effektivt som att behandla ett brutet ben med Alvedon – lönlöst! Så visst, köp dina låtsashundar och efterliknande inredning, men vi förutspår att en dag, förr eller senare, kommer du inte kunna motstå att skaffa dig den äkta varan.

Canyon Barn

10. Ett hus är inte ett hem utan en hund

Vem kommer och hälsar på dig, med svansen viftandes, när du kliver innanför ytterdörren från jobbet? Vem tittar på dig sådär kärleksfullt när du fixar i köket? Vem får dig att skratta när de stjäl dina tofflor eller skäller i drömmen medan de jagar kaniner? Ingen förutom en hund – that’s it. Ingenting gör ett hem så hemtrevligt som en illaluktande, smutsig men alldeles, alldeles underbar hund.

Det är väl dokumenterat att hundar är bra för vår mentala hälsa, men är de lika gynnsamma för våra hem?

Det vi vet är att de lämnar avtryck i form av leriga tassar, men också att deras inverkan på ett hem och människorna i det är mycket mer subtilt och speciellt än så.

Om du har hund känner du säkert väl igen några av följande hundinspirerade påståenden.

Enfield

1. De dömer dig inte

Hundar är härligt åsiktsfria. De bryr sig inte om de bor i en arkitektritad glaskub eller en liten lägenhet, så länge de är älskade, utfodrade och promenerade. Det är befriande det!

North London Flat

2. Hundar kan vända upp och ner på ett hem

Allt från att slumpvis nafsa på väggar eller golvlister till att skaka av sig smutsigt vatten i hela hallen – hundar tenderar att lämna sin prägel på ditt hem, oavsett hur mycket du städar upp efter dem. Även små hundar är bra på detta…

Vassa små tänder kan tugga rakt igenom en matta, om de får tillräckligt med tid. Och om det är något hundar har så är det tid! Medan våra hundar är smarta på så många sätt, kan de också vara ganska dumma – så det är inte konstigt att mumsandet av din favoritmatta kan framstå som en perfekt idé en regnig eftermiddag.

Windsor Road Residence - Austin, TX

3. Jyckar följer sin nos

Hundar förlitar sig på sitt luktsinne, som är superstarkt. Alla som har fått sin axel dragen ur led under en promenad, för att ens hund har satt kurs mot en gammal macka djupt inne i en häck, är väl medvetna om detta. Så tro inte att bara för att den där brickan med bullar är utom synhåll, att den är utom dofthåll. Eller, för den delen, utom räckhåll.

Home in Toronto 8

4. De är (mer eller mindre) som vargar

Alla hundar kan räkna vargar som avlägsna släktingar, och medan inomhushundar är rumsrena, finns det en viss del av deras grundläggande vildhet som aldrig kommer försvinna. De älskar att springa fritt, de vägrar att undvika leriga pölar, de bär aldrig skor (även om vissa bär jacka), de kan inte dricka vatten utan att skvätta vilt runt skålen och om de känner sig illamående, då använder de knappast toaletten – mattan funkar precis lika bra…

Indoor Furniture

5. Hundar älskar att ha det mysigt

De må härstamma från vargarna, men hundar har något som vargar inte har – soffor! Även den dyraste hundsäng avvisas gång på gång om en soffa eller fåtölj finns tillgänglig. Helst ska den vara täckt i ett ljust tyg också…

Contemporary Kitchen

6. De kommer att inspirera din inredning

Hundar kan vara en inspirerande utgångspunkt för hur du inreder hemma. Den här fina vinthunden är som ett hårigt, gående färgschema av vackra nyanser. Mjuka gråtoner, varm mullvad… Han har allt!

The Selby meets Abigail Ahern

7. Du kan bara inte vara arg på dem

Okej, så din jycke har tuggat sönder dina favoritstövlar eller gått med leriga fötter över det nyligen rengjorda golvet. Detta bör göra dig rasande, eller hur? Men då han eller hon tittar på dig med de där stora bruna ögonen… Nåja, tänker du, och sträcker dig efter dammsugaren/moppen/ försäkringsbolagets telefonnummer. Det är ju en världslig sak!

Luxury dog beds that compliment your home

8. Du behöver en massa grejer

När du skaffar hund är det bara en tidsfråga innan ditt hem blir belamrat med tennisbollar, tuggleksaker, kexpaket och ofta mer än en hundsäng. Om vi ska vara ärliga är det faktiskt inte hundarna som begär all denna utrustning, utan det är vi som tenderar att samla på oss saker, å deras vägnar. Du kanske gillar att hundsängen matchar gardinerna, men kom ihåg att din fyrbenta vän verkligen inte är intresserad.

Alternative Flooring - Quirky B Honeycomb Duck Egg

9. Substitut funkar inte

Det är många som önskar att de hade hund, men som har en livssituation som inte tillåter det. För att fylla hundens tomrum i deras liv händer det att de istället köper massa hundliknande accessoarer. Tyvärr är detta lika effektivt som att behandla ett brutet ben med Alvedon – lönlöst! Så visst, köp dina låtsashundar och efterliknande inredning, men vi förutspår att en dag, förr eller senare, kommer du inte kunna motstå att skaffa dig den äkta varan.

Canyon Barn

10. Ett hus är inte ett hem utan en hund

Vem kommer och hälsar på dig, med svansen viftandes, när du kliver innanför ytterdörren från jobbet? Vem tittar på dig sådär kärleksfullt när du fixar i köket? Vem får dig att skratta när de stjäl dina tofflor eller skäller i drömmen medan de jagar kaniner? Ingen förutom en hund – that’s it. Ingenting gör ett hem så hemtrevligt som en illaluktande, smutsig men alldeles, alldeles underbar hund.