2017-02-18 06:00

2017-02-18 06:00

Kom i form med toppljud

TEKNIK & PRYLAR: Är du på jakt efter ett par nya proppar till gymmet? Häng med här!

Alla som besökt det lokala gymmet bör ha lagt märke till hur många det är som ränner runt med proppar i öronen. Musiken gör ansträngningarna lite lättare och kan samtidigt ge en bra bakgrund och ett lagom tempo på en löprunda. Ihop med pulsmätare och annan avancerad utrustning kan hörlurar också agera löparcoach som motiverar med diskreta uppmaningar i örat. Det ger den extra lilla gnistan som behövs när kroppen inte orkar mer. Har du inte redan investerat i ett par trådlösa hörlurar så får du här ett litet urval av alla möjligheter.

Vi testar

Bose SoundSport Pulse 2 500 kr

Jabra Sport Pulse Special Edition 1 600 kr

Jaybird Freedom 1 500 kr

JBL Reflect Contour 1 000 kr

Monster iSport Victory 1 000 kr

Panasonic Wings RP-BTS50E 1 500 kr

Plantronics Backbeat Fit 750 kr

AfterShokz Trekz Titanium 1 300 kr

 

Så testade vi

Tillverkarna blev ombedda att ställa upp med deras senaste trådlösa modell som är avsedd för träning. Varje testdeltagare är betygsatt efter passform, ljudkvalitet, batteritid, extrafunktioner och pris. De är testade både till vardags och med löpning och styrketräning. Varje recension avrundas med en slutsats och ett totalbetyg.

 

Bose Soundsport Pulse

Välljudande klumpar

Bose har ett bra ljud men inget vidare batteritid.

Fakta

Bluetooth

NFC

Pulsmätare

Fjärrkontroll på kabel

Vatten- och svettålig

Vikt: 23 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 2 500 kr

Webb: bose.com

Betyg: 4

 

Plus: Bose är kända för hög ljudkvalitet och gör ingen besviken på den punkten. Silikonpropparna är sköna och sitter bra i örat.

Minus: Lite för tunga och har ovanan att trilla ur öronen. Pulsmätaren tömmer batteriet för snabbt.

Bose är kända för att bygga välsittande in-ear-lurar som framför allt låter bra. Soundsport Pulse är inget undantag. Modellen bygger på Soundsport Wireless och har, precis som namnet antyder, fått en pulsmätare instoppad på ena sidan. Den fungerar fint och kan ersätta en smartklocka eller ett aktivitetsarmband.

Slutsats

Bose Soundsport Pulse är ett bra exempel på en trådlös sporthörlur. Ett par detaljer sänker dock betyget. Storleken innebär att de har en tendens att trilla ur öronen och pulsmätaren tömmer batteriet för snabbt. Och så är priset tämligen högt. På pluskontot finns att de låter otroligt bra och är sköna att ha på sig. Man kan inte få allt på en gång.

 

Jabra Sport Pulse Special Edition

Massor av bas

Jabras proppar sitter som de ska och spelar både högt och djupt.

Fakta

Bluetooth

Fjärr på kabel

Pulsmätare

Vatten- och svettålig (IP55)

Vikt: 16 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 1 600 kr

Webb: jabra.se

Betyg: 5

 

Plus: Jabra har en enastående passform och bra ljud med massor av bas. Pulsmätaren är dessutom riktigt bra – i synnerhet med tanke på priset.

Minus: Den tunga basen går ut över diskanten. Den täta passformen i örat kan kännas lite väl isolerande.

Med Jabra får du precis som hos Bose en pulsmätare på köpet. Det är praktiskt om du inte redan har en och ger Sport Pulse SE en liten fördel gentemot de andra modellerna i samma prisklass. Gemensamt för båda är dock också en sämre batteritid eftersom pulssensorn är duktig på att käka ström. Anledningen till att Jabra kallar detta för en Special Edition är att den jämfört med föregående modell har en möjlighet att beräkna din optimala syreupptagning med hjälp av pulsmätaren. En liten bonus. Till hörluren ingår en sofistikerad app som kan verka lite överväldigande med alla sina inställningar.

Slutsats

Med Sport Pulse Special Edition har Jabra fått till det. Tack vare specialdesignade proppar och vingar är passformen otroligt bra och hörlurarna spelar både högt och djupt. Huruvida man vill ha den täta passformen och det tunga ljudet får vara upp till var och en. Vill man fortfarande kunna höra vad som händer runtomkring och tung bas inte är något att eftersträva så bör man kanske leta efter något annat.

 

Panasonic Wings RP-BTS50E

Panasonic ger dig vingar

Det är insidan som räknas och Panasonic är inte så dumma som de ser ut.

Fakta

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabeln

Blått led-ljus

aptX och AAC

Vatten- och svettålig (IPX5)

Vikt: 23 gram

Batteri: 6 timmar

Pris: 1 500 kr

Webb: panasonic.com

Betyg: 4

 

Plus: Panasonics hörlurar låter bra och känns behagliga att ha på sig.

Minus: Designen är diplomatiskt uttryckt en smula otraditionell. Fjärren på sladden är för billig och knapparna hårda att trycka på.

Flera gånger har jag stått med Panasonics officiella OS i Rio-hörlurar i handen och undrat över hur de egentligen ska sitta. De böjliga bågarna och vingformade propparna är mer speciella än vackra. Till Panasonics försvar måste vi dock säga att de sitter bekvämt i öronen och inte känns lika klumpiga som de ser ut. Tack vare bågen sitter de till och med stadigt så långt ute att du inte känner dig helt instängd och fortfarande kan höra vad som händer runt omkring. Som en udda detalj kan du tända ett par blå lysdioder om du vill ha ljus i vingarna. Jag kan inte begripa vad den här funktionen ska vara bra för, men det är en kul grej. Fjärrkontrollen på sladden känns tyvärr ganska billig och du måste trycka hårdare än du vill.

Slutsats

Panasonic Wings RP-BTS50E är förmodligen inte det vackraste som har kommit ur Panasonics fabriker, men tack vare en fin insida låter de otroligt bra och förtjänar ändå en chans. Bågen runt örat är minst sagt lite udda och det känns onaturligt att allt ska sticka ut så långt ur öronen. Bortsett från utseendet och den plastiga fjärren på sladden så är detta ett par synnerligen välljudande bluetooth-hörlurar till ett rimligt pris.

 

Jaybird Freedom F5

Väntade oss mer

Tveksam passform och platt ljud gör oss besvikna på Jaybird.

Fakta

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabel

Vatten- och svettålig

Vikt: 14 gram

Batteri: 4 timmar

Pris: 1 500 kr

Webb: jaybirdsport.com

Betyg: 3

 

Plus: Designen är snygg och appen som ingår är bra. När man hittar rätt proppar sitter de utmärkt.

Minus: Ljudet kan kännas en aning platt. Lösningen med löstagbart batteri fungerar uselt och gör fjärrkontrollen för tung.

Jaybird har tidigare fått mycket beröm för sin Jaybird X2, som både hade bra ljud och var bekväm att ha på sig. Nya Freedom bygger vidare på egenskaperna från den modellen, fast gör det i ett mindre paket, vilket många säkert uppskattar. De små propparna innebär dock att en del av mekaniken har fått flytta ner i fjärrkontrollen, som därför vuxit i storlek.

Slutsats

Jaybird Freedom ser ut och känns som en kvalitetsprodukt. Det är dock inte alla som kommer att gilla vingarna i örat, och så är det löstagbara batteriet en dålig lösning. Tas det bort så finns det bara ström till fyra timmar – och sätts det fast så blir fjärrkontrollen en tung kloss på sladden. Med tanke på priset hade jag ärligt talat förväntat mig mer.

 

Aftershokz Trekz Titanium

Ljud i kraniet

Trekz Titanium ska inte stoppas in i örat utan pumpar in ljudet genom kindbenet.

Fakta

Bone Conducting Technology

Bluetooth

Titanbygel med inbyggd fjärr

Svettålig (IP55)

Vikt: 36 gram

Batteri: 6 timmar

Pris: 1 300 kr

Webb: aftershokz.com

Betyg: 4

 

Plus:  Titanbygeln sitter som fastklistrad på huvudet. Eftersom du har öronen fria kan du fortfarande höra vad som händer runt omkring.

Minus: Som förväntat är ljudet inte vansinnigt djupt eller högt. Användbarheten är en smula begränsad.

Hörlurarna från Aftershokz skiljer sig från resten av startfältet på en ganska så väsentlig punkt. I stället för att propparna stoppas in i öronen så ska de sättas fast på utsidan av huvudet. Ljudet transporteras in till innerörat genom kindbenet. Ja, det kan låta märkligt, men det fungerar förvånansvärt bra. Anledningen till den här konstruktionen är att du fortfarande ska kunna höra vad som händer omkring dig, när du springer eller cyklar utomhus. I stället för att stänga in sig i sin egen lilla bubbla kan man höra trafik, fågelkvitter, de egna stegen och andetagen. Det finns en poäng med galenskapen.

Slutsats

Trekz Titanium är en kul skapelse. De är sköna att ha på sig och låter trots sina naturliga begränsningar bra. Tyvärr är användningsområdet en smula begränsat eftersom de inte passar till mycket annat än utomhusaktiviteter. Där är de å andra sidan utmärkta.

 

JBL Reflect Contour

BÄST I TEST

Som fastlimmade

Till och med en uthållig motionär får svårt att tappa JBL ur öronen.

Fakta

Dual Lock

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabel

Svettålig (IPX5)

Vikt: 20 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 1 000 kr

Webb: jbl.com

Betyg: 5

 

Plus: Passformen är fantastiskt bra – om man gillar bågen runt örat. Pris och batteritid är också godkänt.

Minus: Fjärrkontrollen på sladden är lite stor och jobbig. Ljudet hade gott kunnat bjuda på mer tyngd och bas.

JBL ställer upp till kamp med Reflect Contour som satsar hårt på passform och som verkligen är oerhört bra. De kallar det för Dual Lock Technology, vilket innebär att hörlurarna knappt rör sig hur hårt du än rycker i kabeln som förbinder de två propparna. Anledningen är de dubbla bågarna på varje sida som både sitter inuti och utanpå örat. Den biten ska JBL ha mycket beröm för, eftersom det ju är en av de viktigaste funktionerna i en sporthörlur. Detta innebär att Reflect Contour också passar för mer intensiva aktiviteter och inte bara löpning. Batteritiden anges till åtta timmar, vilket den lever upp till.

Slutsats

JBL är en välkänd aktör när det ska testas hörlurar, och de klarar sig precis som vanligt helt lysande. Ljudkvaliteten är bra utan att vara fantastisk och batteritiden är bra. Men det som gör att Reflect Contour verkligen sticker ut är passformen. De trillar helt enkelt inte ur, hur hårt du än sliter i sladden, vilket är ett stort plus. Hade det bara funnits lite mer bas och fjärrkontrollen varit lättare så hade det blivit maxbetyg.

 

Monster Isport Victory

SÄRSKILT REKOMMENDERADE

Låter verkligen bra

Man ska inte döma hunden efter håren.

Fakta

Bluetooth 4.0

AptX

Svettavvisande

90 procent brusreducering

Två ljudprofiler

Vikt: 15 gram

Batteri: 8 timmar

Pris: 1 000 kr

Webb: monsterproducts.com

Betyg: 5

 

Plus: Monster bjuder på överraskande bra ljud, med tanke på inpackningen. Och så ligger priset i den lägre änden.

Minus: Ska vi nämna något negativt så måste det bli designen, som inte direkt är den snyggaste.

Är du på jakt efter ett par billiga och välljudande hörlurar till träningen så bör du kanske ta en titt på Monster och deras Isport Victory, som de själva kallar för atletens hörlurar. Vackra är de verkligen inte, men se upp med att döma dem för hårt i förväg. Jag blev positivt överraskad när jag väl fick in dem i öronen.

Slutsats

Monster Isport Victory är förnuftigt prissatta och låter förvånansvärt bra. Batteritiden är helt vettig och de två ljudprofilerna är udda. Utseendet är en smaksak och personligen kan jag se mellan fingrarna att de är fula eftersom de vinner så mycket på ljudet, vilket ju är det viktigaste. Även passformen är bra, vilket också är väsentligt när tempot skruvas upp.

 

Plantronics Backbeat Fit

BÄSTA KÖP

Fin bluetooth-bygel

Backbeat Fit är sköna att ha på sig och låter bra.

Fakta

Bluetooth

Vatten- och svettålig (IP57)

Vikt: 24 g

Batteri: 8 timmar

Pris: 750 kr

Webb: plantronics.com

Betyg: 5

 

Plus: Sköna att ha på och låter bra. Det är en fördel att de inte sitter för tätt, så att man fortfarande hör trafiken.

Minus: Synd att Plantronics har sparat bort armbandet till fördel för nya färger och reflexer.

Plantronics headset skiljer sig lite från de andra. Här handlar det inte om en ledning mellan propparna utan närmast om en integrerad bygel. De har varit med tidigare, men eftersom Plantronics har kommit med en uppdaterad modell på marknaden tar vi med dem igen. Men jag kan tillägga att det inte är mycket nytt under solen, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att det är dåligt. Den enda skillnaden från tidigare är färger och reflexer.

Slutsats

Plantronics Backbeat Fit var ett bra headset sist vi testade det och det är det också i dag. Jag förstår emellertid inte beslutet att ta bort armbandet till mobilen, eftersom jag tyckte att det var en bra anledning till köp. Trots det har jag inga problem att förorda Backbeat Fit, som både är behagliga att ha på sig och låter bra.

Vi testar

Bose SoundSport Pulse 2 500 kr

Jabra Sport Pulse Special Edition 1 600 kr

Jaybird Freedom 1 500 kr

JBL Reflect Contour 1 000 kr

Monster iSport Victory 1 000 kr

Panasonic Wings RP-BTS50E 1 500 kr

Plantronics Backbeat Fit 750 kr

AfterShokz Trekz Titanium 1 300 kr

 

Så testade vi

Tillverkarna blev ombedda att ställa upp med deras senaste trådlösa modell som är avsedd för träning. Varje testdeltagare är betygsatt efter passform, ljudkvalitet, batteritid, extrafunktioner och pris. De är testade både till vardags och med löpning och styrketräning. Varje recension avrundas med en slutsats och ett totalbetyg.

 

Bose Soundsport Pulse

Välljudande klumpar

Bose har ett bra ljud men inget vidare batteritid.

Fakta

Bluetooth

NFC

Pulsmätare

Fjärrkontroll på kabel

Vatten- och svettålig

Vikt: 23 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 2 500 kr

Webb: bose.com

Betyg: 4

 

Plus: Bose är kända för hög ljudkvalitet och gör ingen besviken på den punkten. Silikonpropparna är sköna och sitter bra i örat.

Minus: Lite för tunga och har ovanan att trilla ur öronen. Pulsmätaren tömmer batteriet för snabbt.

Bose är kända för att bygga välsittande in-ear-lurar som framför allt låter bra. Soundsport Pulse är inget undantag. Modellen bygger på Soundsport Wireless och har, precis som namnet antyder, fått en pulsmätare instoppad på ena sidan. Den fungerar fint och kan ersätta en smartklocka eller ett aktivitetsarmband.

Slutsats

Bose Soundsport Pulse är ett bra exempel på en trådlös sporthörlur. Ett par detaljer sänker dock betyget. Storleken innebär att de har en tendens att trilla ur öronen och pulsmätaren tömmer batteriet för snabbt. Och så är priset tämligen högt. På pluskontot finns att de låter otroligt bra och är sköna att ha på sig. Man kan inte få allt på en gång.

 

Jabra Sport Pulse Special Edition

Massor av bas

Jabras proppar sitter som de ska och spelar både högt och djupt.

Fakta

Bluetooth

Fjärr på kabel

Pulsmätare

Vatten- och svettålig (IP55)

Vikt: 16 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 1 600 kr

Webb: jabra.se

Betyg: 5

 

Plus: Jabra har en enastående passform och bra ljud med massor av bas. Pulsmätaren är dessutom riktigt bra – i synnerhet med tanke på priset.

Minus: Den tunga basen går ut över diskanten. Den täta passformen i örat kan kännas lite väl isolerande.

Med Jabra får du precis som hos Bose en pulsmätare på köpet. Det är praktiskt om du inte redan har en och ger Sport Pulse SE en liten fördel gentemot de andra modellerna i samma prisklass. Gemensamt för båda är dock också en sämre batteritid eftersom pulssensorn är duktig på att käka ström. Anledningen till att Jabra kallar detta för en Special Edition är att den jämfört med föregående modell har en möjlighet att beräkna din optimala syreupptagning med hjälp av pulsmätaren. En liten bonus. Till hörluren ingår en sofistikerad app som kan verka lite överväldigande med alla sina inställningar.

Slutsats

Med Sport Pulse Special Edition har Jabra fått till det. Tack vare specialdesignade proppar och vingar är passformen otroligt bra och hörlurarna spelar både högt och djupt. Huruvida man vill ha den täta passformen och det tunga ljudet får vara upp till var och en. Vill man fortfarande kunna höra vad som händer runtomkring och tung bas inte är något att eftersträva så bör man kanske leta efter något annat.

 

Panasonic Wings RP-BTS50E

Panasonic ger dig vingar

Det är insidan som räknas och Panasonic är inte så dumma som de ser ut.

Fakta

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabeln

Blått led-ljus

aptX och AAC

Vatten- och svettålig (IPX5)

Vikt: 23 gram

Batteri: 6 timmar

Pris: 1 500 kr

Webb: panasonic.com

Betyg: 4

 

Plus: Panasonics hörlurar låter bra och känns behagliga att ha på sig.

Minus: Designen är diplomatiskt uttryckt en smula otraditionell. Fjärren på sladden är för billig och knapparna hårda att trycka på.

Flera gånger har jag stått med Panasonics officiella OS i Rio-hörlurar i handen och undrat över hur de egentligen ska sitta. De böjliga bågarna och vingformade propparna är mer speciella än vackra. Till Panasonics försvar måste vi dock säga att de sitter bekvämt i öronen och inte känns lika klumpiga som de ser ut. Tack vare bågen sitter de till och med stadigt så långt ute att du inte känner dig helt instängd och fortfarande kan höra vad som händer runt omkring. Som en udda detalj kan du tända ett par blå lysdioder om du vill ha ljus i vingarna. Jag kan inte begripa vad den här funktionen ska vara bra för, men det är en kul grej. Fjärrkontrollen på sladden känns tyvärr ganska billig och du måste trycka hårdare än du vill.

Slutsats

Panasonic Wings RP-BTS50E är förmodligen inte det vackraste som har kommit ur Panasonics fabriker, men tack vare en fin insida låter de otroligt bra och förtjänar ändå en chans. Bågen runt örat är minst sagt lite udda och det känns onaturligt att allt ska sticka ut så långt ur öronen. Bortsett från utseendet och den plastiga fjärren på sladden så är detta ett par synnerligen välljudande bluetooth-hörlurar till ett rimligt pris.

 

Jaybird Freedom F5

Väntade oss mer

Tveksam passform och platt ljud gör oss besvikna på Jaybird.

Fakta

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabel

Vatten- och svettålig

Vikt: 14 gram

Batteri: 4 timmar

Pris: 1 500 kr

Webb: jaybirdsport.com

Betyg: 3

 

Plus: Designen är snygg och appen som ingår är bra. När man hittar rätt proppar sitter de utmärkt.

Minus: Ljudet kan kännas en aning platt. Lösningen med löstagbart batteri fungerar uselt och gör fjärrkontrollen för tung.

Jaybird har tidigare fått mycket beröm för sin Jaybird X2, som både hade bra ljud och var bekväm att ha på sig. Nya Freedom bygger vidare på egenskaperna från den modellen, fast gör det i ett mindre paket, vilket många säkert uppskattar. De små propparna innebär dock att en del av mekaniken har fått flytta ner i fjärrkontrollen, som därför vuxit i storlek.

Slutsats

Jaybird Freedom ser ut och känns som en kvalitetsprodukt. Det är dock inte alla som kommer att gilla vingarna i örat, och så är det löstagbara batteriet en dålig lösning. Tas det bort så finns det bara ström till fyra timmar – och sätts det fast så blir fjärrkontrollen en tung kloss på sladden. Med tanke på priset hade jag ärligt talat förväntat mig mer.

 

Aftershokz Trekz Titanium

Ljud i kraniet

Trekz Titanium ska inte stoppas in i örat utan pumpar in ljudet genom kindbenet.

Fakta

Bone Conducting Technology

Bluetooth

Titanbygel med inbyggd fjärr

Svettålig (IP55)

Vikt: 36 gram

Batteri: 6 timmar

Pris: 1 300 kr

Webb: aftershokz.com

Betyg: 4

 

Plus:  Titanbygeln sitter som fastklistrad på huvudet. Eftersom du har öronen fria kan du fortfarande höra vad som händer runt omkring.

Minus: Som förväntat är ljudet inte vansinnigt djupt eller högt. Användbarheten är en smula begränsad.

Hörlurarna från Aftershokz skiljer sig från resten av startfältet på en ganska så väsentlig punkt. I stället för att propparna stoppas in i öronen så ska de sättas fast på utsidan av huvudet. Ljudet transporteras in till innerörat genom kindbenet. Ja, det kan låta märkligt, men det fungerar förvånansvärt bra. Anledningen till den här konstruktionen är att du fortfarande ska kunna höra vad som händer omkring dig, när du springer eller cyklar utomhus. I stället för att stänga in sig i sin egen lilla bubbla kan man höra trafik, fågelkvitter, de egna stegen och andetagen. Det finns en poäng med galenskapen.

Slutsats

Trekz Titanium är en kul skapelse. De är sköna att ha på sig och låter trots sina naturliga begränsningar bra. Tyvärr är användningsområdet en smula begränsat eftersom de inte passar till mycket annat än utomhusaktiviteter. Där är de å andra sidan utmärkta.

 

JBL Reflect Contour

BÄST I TEST

Som fastlimmade

Till och med en uthållig motionär får svårt att tappa JBL ur öronen.

Fakta

Dual Lock

Bluetooth

Fjärrkontroll på kabel

Svettålig (IPX5)

Vikt: 20 gram

Batteri: 5 timmar

Pris: 1 000 kr

Webb: jbl.com

Betyg: 5

 

Plus: Passformen är fantastiskt bra – om man gillar bågen runt örat. Pris och batteritid är också godkänt.

Minus: Fjärrkontrollen på sladden är lite stor och jobbig. Ljudet hade gott kunnat bjuda på mer tyngd och bas.

JBL ställer upp till kamp med Reflect Contour som satsar hårt på passform och som verkligen är oerhört bra. De kallar det för Dual Lock Technology, vilket innebär att hörlurarna knappt rör sig hur hårt du än rycker i kabeln som förbinder de två propparna. Anledningen är de dubbla bågarna på varje sida som både sitter inuti och utanpå örat. Den biten ska JBL ha mycket beröm för, eftersom det ju är en av de viktigaste funktionerna i en sporthörlur. Detta innebär att Reflect Contour också passar för mer intensiva aktiviteter och inte bara löpning. Batteritiden anges till åtta timmar, vilket den lever upp till.

Slutsats

JBL är en välkänd aktör när det ska testas hörlurar, och de klarar sig precis som vanligt helt lysande. Ljudkvaliteten är bra utan att vara fantastisk och batteritiden är bra. Men det som gör att Reflect Contour verkligen sticker ut är passformen. De trillar helt enkelt inte ur, hur hårt du än sliter i sladden, vilket är ett stort plus. Hade det bara funnits lite mer bas och fjärrkontrollen varit lättare så hade det blivit maxbetyg.

 

Monster Isport Victory

SÄRSKILT REKOMMENDERADE

Låter verkligen bra

Man ska inte döma hunden efter håren.

Fakta

Bluetooth 4.0

AptX

Svettavvisande

90 procent brusreducering

Två ljudprofiler

Vikt: 15 gram

Batteri: 8 timmar

Pris: 1 000 kr

Webb: monsterproducts.com

Betyg: 5

 

Plus: Monster bjuder på överraskande bra ljud, med tanke på inpackningen. Och så ligger priset i den lägre änden.

Minus: Ska vi nämna något negativt så måste det bli designen, som inte direkt är den snyggaste.

Är du på jakt efter ett par billiga och välljudande hörlurar till träningen så bör du kanske ta en titt på Monster och deras Isport Victory, som de själva kallar för atletens hörlurar. Vackra är de verkligen inte, men se upp med att döma dem för hårt i förväg. Jag blev positivt överraskad när jag väl fick in dem i öronen.

Slutsats

Monster Isport Victory är förnuftigt prissatta och låter förvånansvärt bra. Batteritiden är helt vettig och de två ljudprofilerna är udda. Utseendet är en smaksak och personligen kan jag se mellan fingrarna att de är fula eftersom de vinner så mycket på ljudet, vilket ju är det viktigaste. Även passformen är bra, vilket också är väsentligt när tempot skruvas upp.

 

Plantronics Backbeat Fit

BÄSTA KÖP

Fin bluetooth-bygel

Backbeat Fit är sköna att ha på sig och låter bra.

Fakta

Bluetooth

Vatten- och svettålig (IP57)

Vikt: 24 g

Batteri: 8 timmar

Pris: 750 kr

Webb: plantronics.com

Betyg: 5

 

Plus: Sköna att ha på och låter bra. Det är en fördel att de inte sitter för tätt, så att man fortfarande hör trafiken.

Minus: Synd att Plantronics har sparat bort armbandet till fördel för nya färger och reflexer.

Plantronics headset skiljer sig lite från de andra. Här handlar det inte om en ledning mellan propparna utan närmast om en integrerad bygel. De har varit med tidigare, men eftersom Plantronics har kommit med en uppdaterad modell på marknaden tar vi med dem igen. Men jag kan tillägga att det inte är mycket nytt under solen, men det behöver nödvändigtvis inte betyda att det är dåligt. Den enda skillnaden från tidigare är färger och reflexer.

Slutsats

Plantronics Backbeat Fit var ett bra headset sist vi testade det och det är det också i dag. Jag förstår emellertid inte beslutet att ta bort armbandet till mobilen, eftersom jag tyckte att det var en bra anledning till köp. Trots det har jag inga problem att förorda Backbeat Fit, som både är behagliga att ha på sig och låter bra.

  • Mikael Hansen