2017-08-12 06:00

2017-08-12 06:00

Gott nytt år

KRÖNIKA

På min kalenders första blad har det aldrig stått januari.

Det är ju nu, när sommarlovet drar sig mot skolans port och kvällarna blir mörkt blå, som allt börjar om, som tillvaron oförfärat slänger sig ner i startblocken och livet kanhända skjuter högt och skarpt med startpistolen igen.

När Anette Persson kom hem från Island med reportaget om Linn Schyberg som lämnade jobbet på Burger King i Kristinehamn och flyttade till Island, där hon jobbar på en hästgård vimsade en av mina mest storslagna drömmar yrvaket omkring ett tag innan den föll för verkligheten och lade sig till ro igen bland bråten av författarplaner och jylländska hus.

Någon egen hästgård eller ens ridturer på karga stränder lär det inte bli för mig men visst är det inspirerande att läsa om människor som Linn Schyberg som vågar och kan.

Men nya projekt i det lilla ger ju också trivsamheter och nytt-igheter i vardagen. Islandsreportaget väcker lusten att sticka en ny islandströja. Att välja garn och färger, att lägga upp för en ny tjock och varm tröja är väl en liten fin nystart inför mysiga höstkvällar. Här är ju verkligheten, med vårens islandströja och sommarens två norsktröjor som fortfarande inte är klara, betydligt lättare att brotta ner än omständigheterna runt storslagna hästdrömmar.

Och så ska jag börja träna förstås. Köper alltig gymkort så här på höstkanten. Jag är inte ensam visar det sig. Nu börjar en högsäsong på gymet, det berättar vi mer om på sidan härintill.

All vår början bliver svår sägs det, men det är ju också den som är så rolig och utmanande och lockande. Det är ju där, vid startlinjen, när man väljer garn och mönster till sin hösttröja, som allt fortfarande är möjligt.

Det är ju nu allt börjar. Inga betyg är satta.

Och nu börjar jag som redaktör för Helgmagasinet. Hör gärna av dig och berätta vad du vill läsa om framöver.

Det är ju nu, när sommarlovet drar sig mot skolans port och kvällarna blir mörkt blå, som allt börjar om, som tillvaron oförfärat slänger sig ner i startblocken och livet kanhända skjuter högt och skarpt med startpistolen igen.

När Anette Persson kom hem från Island med reportaget om Linn Schyberg som lämnade jobbet på Burger King i Kristinehamn och flyttade till Island, där hon jobbar på en hästgård vimsade en av mina mest storslagna drömmar yrvaket omkring ett tag innan den föll för verkligheten och lade sig till ro igen bland bråten av författarplaner och jylländska hus.

Någon egen hästgård eller ens ridturer på karga stränder lär det inte bli för mig men visst är det inspirerande att läsa om människor som Linn Schyberg som vågar och kan.

Men nya projekt i det lilla ger ju också trivsamheter och nytt-igheter i vardagen. Islandsreportaget väcker lusten att sticka en ny islandströja. Att välja garn och färger, att lägga upp för en ny tjock och varm tröja är väl en liten fin nystart inför mysiga höstkvällar. Här är ju verkligheten, med vårens islandströja och sommarens två norsktröjor som fortfarande inte är klara, betydligt lättare att brotta ner än omständigheterna runt storslagna hästdrömmar.

Och så ska jag börja träna förstås. Köper alltig gymkort så här på höstkanten. Jag är inte ensam visar det sig. Nu börjar en högsäsong på gymet, det berättar vi mer om på sidan härintill.

All vår början bliver svår sägs det, men det är ju också den som är så rolig och utmanande och lockande. Det är ju där, vid startlinjen, när man väljer garn och mönster till sin hösttröja, som allt fortfarande är möjligt.

Det är ju nu allt börjar. Inga betyg är satta.

Och nu börjar jag som redaktör för Helgmagasinet. Hör gärna av dig och berätta vad du vill läsa om framöver.

  • GUNILLA RUNG KLINT