2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

Kallbloden gjorde upp

KALLBLODSKAMPEN: Tillbaka efter några års uppehåll

Dressyr, hoppning och siktet inställt på vandringspokalen – Kallblodskampen är tillbaka.

Efter ett par års uppehåll är Kallblodskampen nu tillbaka. 3 september var det dags för kallbloden att visa sina färdigheter i både hoppning och dressyr.

– Det här är ett superbra tillfälle för kallbloden att göra reklam för sig själva och visa vad de kan, säger Louise Karlsson som deltog med fjordhästen Finten.

Kan sätta ribban själva

För att vara med i Kallblodskampen ska ekipagen utföra ett LC:1-program i dressyr och en banhoppning där höjden på hindren mäter 60 centimeter. Resultaten slås sedan ihop, vid lika poäng segrar det ekipage med högst poäng i dressyren. Eftersom tävlingen ska vara för alla finns det möjlighet för de som inte deltar i kampen, att själva bestämma både höjden på hindren och svårighetsgraden i dressyren. I år var det även fritt fram för andra raser att delta i tävlingen.

– Vi vill att fler vågar sig ut på banorna därför finns det möjlighet att vara med och tävla på sina egna villkor. Någon vill hoppa banan med bommarna på marken, medan någon annan vill hoppa 1,20-hinder. Det finns även möjlighet att starta LD:3 som är ett dressyrprogram utan galopp, en klass man sällan ser vid andra dressyrtävlingar, berättar Gun-Britt Johansson, en av tävlingsarrangörerna.

Efter ett par års uppehåll är Kallblodskampen nu tillbaka. 3 september var det dags för kallbloden att visa sina färdigheter i både hoppning och dressyr.

– Det här är ett superbra tillfälle för kallbloden att göra reklam för sig själva och visa vad de kan, säger Louise Karlsson som deltog med fjordhästen Finten.

Kan sätta ribban själva

För att vara med i Kallblodskampen ska ekipagen utföra ett LC:1-program i dressyr och en banhoppning där höjden på hindren mäter 60 centimeter. Resultaten slås sedan ihop, vid lika poäng segrar det ekipage med högst poäng i dressyren. Eftersom tävlingen ska vara för alla finns det möjlighet för de som inte deltar i kampen, att själva bestämma både höjden på hindren och svårighetsgraden i dressyren. I år var det även fritt fram för andra raser att delta i tävlingen.

– Vi vill att fler vågar sig ut på banorna därför finns det möjlighet att vara med och tävla på sina egna villkor. Någon vill hoppa banan med bommarna på marken, medan någon annan vill hoppa 1,20-hinder. Det finns även möjlighet att starta LD:3 som är ett dressyrprogram utan galopp, en klass man sällan ser vid andra dressyrtävlingar, berättar Gun-Britt Johansson, en av tävlingsarrangörerna.

  • Victoria Österberg