2016-07-16 06:00

2016-07-16 06:00

Turist, javisst!

HELG: MALIN BILLER

Har ni hunnit åka någonstans i sommar? Några exotiska resmål?

Jag har sett oräkneliga bara, bruna turistben med azurblått hav i bakgrunden i sociala medier på sistone. Mina bekanta befinner sig på platser som Azorerna, USA, Grekland och i svenska fjällen. Jag fick till nog slut av alla dessa bilder i mitt facebookflöde, och lade helt sonika upp ett foto på mina vitbleka bara ben framför min anskrämliga heffaklump till scanner/skrivare här på ateljén. Inte för att jag var bitter över att få sitta inne och jobba i sommar eller så...

Fast jag ska inte klaga. Jag och sambon har ändå fått njuta av sommarsverige. Mest har vi hållit oss nere i Skåne, men lite i Värmland och Västergötland också. Sverige är ju trots allt som vackrast nu, varför resa härifrån då?

Lite ledigt har jag unnat mig, men med en stor bokdeadline som kryper närmare och närmare, så är det svårt att vara ifrån ritbordet längre stunder. Och tråkigt, för jag blir extremt rastlös och otålig om jag inte får utlopp för min kreativitet. Är nog lite av en arbetsnarkoman. Och det är inte mycket som är mysigare än att sitta inne och rita när regnet smattrar mot rutan och Bruce Springsteen sjunger för mig att han behöver lite Human Touch. Om ett par veckor är det en viss serietecknare som ska gå och se honom på Ullevi! Det ska bli häftigt. Och lite nervöst, för jag oroar mig för om det ska finnas toaletter därinne, så det räcker till alla. Jag har serie-Sveriges minsta blåsa och bossen höll på i näsan fyra timmar sist han var här!

Han lär älska Sverige och det är ju ömsesidigt. Det ryktas att han ska ge sig ut i Göteborgs skärgård när han är här, och turista lite. Trovärdiga källor låter berätta, att delar av the E-Street Band besökte Feskekörka i juni. Det inhandlades räkor och fiskrom. Om nu Intresseklubben vill anteckna detta! Jag önskar dock att de låter bli allt vad skumma skaldjur heter innan de ska upp på scen den 23:e, för jag skulle bli gruvligt besviken om Bruce och gänget tvingades ställa in p.g.a matförgiftning i sista stund!

Det är rätt så kul att titta på turister tycker jag. Jag är så nyfiken på vad de tycker om Sverige? Att naturen lockar många är ju ingen nyhet. Friheten och tystnaden är också något som drar hit stressade storstadsmänniskor från andra länder. Långt ut i sjumilaskogen vill de. Folk längtar efter att vara utan WiFi. Tills de inser att de då inte kan lägga upp bilder på sina bruna ben på Facebook. Då vill de genast tillbaka till civilisationen igen.

Jag har sett oräkneliga bara, bruna turistben med azurblått hav i bakgrunden i sociala medier på sistone. Mina bekanta befinner sig på platser som Azorerna, USA, Grekland och i svenska fjällen. Jag fick till nog slut av alla dessa bilder i mitt facebookflöde, och lade helt sonika upp ett foto på mina vitbleka bara ben framför min anskrämliga heffaklump till scanner/skrivare här på ateljén. Inte för att jag var bitter över att få sitta inne och jobba i sommar eller så...

Fast jag ska inte klaga. Jag och sambon har ändå fått njuta av sommarsverige. Mest har vi hållit oss nere i Skåne, men lite i Värmland och Västergötland också. Sverige är ju trots allt som vackrast nu, varför resa härifrån då?

Lite ledigt har jag unnat mig, men med en stor bokdeadline som kryper närmare och närmare, så är det svårt att vara ifrån ritbordet längre stunder. Och tråkigt, för jag blir extremt rastlös och otålig om jag inte får utlopp för min kreativitet. Är nog lite av en arbetsnarkoman. Och det är inte mycket som är mysigare än att sitta inne och rita när regnet smattrar mot rutan och Bruce Springsteen sjunger för mig att han behöver lite Human Touch. Om ett par veckor är det en viss serietecknare som ska gå och se honom på Ullevi! Det ska bli häftigt. Och lite nervöst, för jag oroar mig för om det ska finnas toaletter därinne, så det räcker till alla. Jag har serie-Sveriges minsta blåsa och bossen höll på i näsan fyra timmar sist han var här!

Han lär älska Sverige och det är ju ömsesidigt. Det ryktas att han ska ge sig ut i Göteborgs skärgård när han är här, och turista lite. Trovärdiga källor låter berätta, att delar av the E-Street Band besökte Feskekörka i juni. Det inhandlades räkor och fiskrom. Om nu Intresseklubben vill anteckna detta! Jag önskar dock att de låter bli allt vad skumma skaldjur heter innan de ska upp på scen den 23:e, för jag skulle bli gruvligt besviken om Bruce och gänget tvingades ställa in p.g.a matförgiftning i sista stund!

Det är rätt så kul att titta på turister tycker jag. Jag är så nyfiken på vad de tycker om Sverige? Att naturen lockar många är ju ingen nyhet. Friheten och tystnaden är också något som drar hit stressade storstadsmänniskor från andra länder. Långt ut i sjumilaskogen vill de. Folk längtar efter att vara utan WiFi. Tills de inser att de då inte kan lägga upp bilder på sina bruna ben på Facebook. Då vill de genast tillbaka till civilisationen igen.