2016-02-06 06:00

2016-06-22 09:33

Grädde eller inte – en fråga om smak

KRÖNIKA: MARIANNE ERIKSSON

Fluffigt bröd med smak av kardemumma, god mandelmassa men väldigt lite grädde, ungefär lika mycket som blir kvar när man skrapat bort den lite slarvigt. Där har ni den perfekta semlan – för mig!

Andra har helt andra åsikter om hur en semla ska smaka när den är som bäst.

 

Fastlagsbullen, fettisdagsbullen eller hetväggen – kärt barn har många namn – börjar dyka upp på konditorierna strax efter jul. NWT:s semmeljury har provsmakat semlor från elva bagerier i Karlstad. Det tog ett antal timmar, men till slut korade de årets vinnarsemla. Men toppstriden var hård och endast ynka två poäng skilde ettan från tvåan.

Här intill möter ni Varditer Sanamyan som smakade sitt livs första semla i Filipstad för sex år sedan. Nu kan hon presentera sig som vinnare i NWT:s semmeltest - för andra gången! Vår hårt arbetande jury och hela testresultatet hittar ni på nästa uppslag.

 

Det är frestande att sätta tänderna i en riktigt god semla redan nu, men jag tänker jag hålla mig till på tisdag. Hemma brukar vi ”byta ingredienser” med varandra. Jag ger bort min grädde och får extra mycket mandelmassa som belöning. Ibland kan det vara bra att ha olika smak!

Fluffigt bröd med smak av kardemumma, god mandelmassa men väldigt lite grädde, ungefär lika mycket som blir kvar när man skrapat bort den lite slarvigt. Där har ni den perfekta semlan – för mig!

Andra har helt andra åsikter om hur en semla ska smaka när den är som bäst.

 

Fastlagsbullen, fettisdagsbullen eller hetväggen – kärt barn har många namn – börjar dyka upp på konditorierna strax efter jul. NWT:s semmeljury har provsmakat semlor från elva bagerier i Karlstad. Det tog ett antal timmar, men till slut korade de årets vinnarsemla. Men toppstriden var hård och endast ynka två poäng skilde ettan från tvåan.

Här intill möter ni Varditer Sanamyan som smakade sitt livs första semla i Filipstad för sex år sedan. Nu kan hon presentera sig som vinnare i NWT:s semmeltest - för andra gången! Vår hårt arbetande jury och hela testresultatet hittar ni på nästa uppslag.

 

Det är frestande att sätta tänderna i en riktigt god semla redan nu, men jag tänker jag hålla mig till på tisdag. Hemma brukar vi ”byta ingredienser” med varandra. Jag ger bort min grädde och får extra mycket mandelmassa som belöning. Ibland kan det vara bra att ha olika smak!