2016-01-23 06:00

2016-06-22 09:33

Identitetskrisen är löst...

MARIANNE ERIKSSON

Jag vet inte hur många minuter, dagar och timmar som jag har sprungit runt och letat efter försvunna nycklar, väskor, räkningar eller informationslappar från skolan som barnen kommit hem med för påskrift.

Jag har ingen större lust att ta reda på det heller, för jag inser att det inte skulle få mig att må så värst mycket bättre. Nej, i stället tänker jag försöka byta strategi! Jag skriver försöka, eftersom jag är medveten om hur svårt det är att ändra ett invant beteende. Det gäller att börja i det lilla, allt annat skulle bli övermäktigt.

För ett tag sedan tipsade en väninna om att hon börjat ordna upp i sin egen röra genom att leta upp och hålla ordning på de allra viktigaste prylarna, till exempel nycklar, som hon använder varje dag.

Hon tar en sak i taget och det har gått över förväntan. Nyligen hittade hon gamla bilder från sin barndom som hon nästan inte visste att hon hade, eller i alla fall inte var de låg...

Att ordna mina egna fotografier ligger långt ner i prioordningen, det finns annat som är betydligt viktigare, som nycklar, viktiga papper och körkort... Förhoppningsvis har jag ett sprillans nytt i plånboken inom en månad. Det gamla har varit försvunnet i över två år och under tiden har jag legitimerat mig med mitt pass. Det lyckades jag också förlägga i veckan och tillbringade en hel kväll med att leta – överallt.

Dagen efter förlustanmälde jag körkortet och gick och fixade bilder till ett nytt. Det gick på några minuter... Passet kom tillrätta några dygn senare.

Och ja, jag kommer att hålla reda på både det och mitt nya körkort i fortsättningen! Det är i alla fall min plan...

 

 

 

Jag har ingen större lust att ta reda på det heller, för jag inser att det inte skulle få mig att må så värst mycket bättre. Nej, i stället tänker jag försöka byta strategi! Jag skriver försöka, eftersom jag är medveten om hur svårt det är att ändra ett invant beteende. Det gäller att börja i det lilla, allt annat skulle bli övermäktigt.

För ett tag sedan tipsade en väninna om att hon börjat ordna upp i sin egen röra genom att leta upp och hålla ordning på de allra viktigaste prylarna, till exempel nycklar, som hon använder varje dag.

Hon tar en sak i taget och det har gått över förväntan. Nyligen hittade hon gamla bilder från sin barndom som hon nästan inte visste att hon hade, eller i alla fall inte var de låg...

Att ordna mina egna fotografier ligger långt ner i prioordningen, det finns annat som är betydligt viktigare, som nycklar, viktiga papper och körkort... Förhoppningsvis har jag ett sprillans nytt i plånboken inom en månad. Det gamla har varit försvunnet i över två år och under tiden har jag legitimerat mig med mitt pass. Det lyckades jag också förlägga i veckan och tillbringade en hel kväll med att leta – överallt.

Dagen efter förlustanmälde jag körkortet och gick och fixade bilder till ett nytt. Det gick på några minuter... Passet kom tillrätta några dygn senare.

Och ja, jag kommer att hålla reda på både det och mitt nya körkort i fortsättningen! Det är i alla fall min plan...