2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

Här vårdades Förintelsens offer

KARLSTAD: Herrhagsskolan

Sommaren 1945 kom en liten spillra av andra världskrigets oräkneliga offer till Herrhagsskolan i Karlstad. Skolan kom under något halvår att användas för rehabilitering av tuberkulossjuka koncentrationslägerfångar, först 159 unga judiska kvinnor men efterhand fler än så och då även ensamma barn. Nu på måndag är det precis 70 år sedan den sista patienten kunde lämna Herrhagsskolan.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

Denna artikel är en del av vårt plusmärkta innehåll, exklusivt för dig som kund. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till lokaljournalistik när, var och hur du vill. Läs allt för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Erbjudandet gäller:

Plus på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto