2016-01-02 10:22

2016-01-02 13:07

Året i bilder: Mikael Lindblom

Att jobba som journalist är att ha världens roligaste jobb. Man har inte bara lyxen att känna till nyheter och händelser först av alla.

Man har ibland även möjlighet att själv vara på plats och uppleva dem. Nu skulle jag kunna berätta om roliga reportageresor, rånarjakter eller en kaotisk SHL-premiär i Karlskrona, men icke.

Det som berört mig mest under året är privatpersonen Henrik Kihlström som tog med sig ett helt busslass barn från en flyktingförläggning och bjöd dem på en heldag på Leklandet, bara för att han ville ge dem ”lite trevliga minnen”. Att då ha som arbetsuppgift att följa Henrik under några timmar och se barnens glädje var inte ett jobb utan en förmån.

Webb-tv inslaget vi gjorde samtidigt blev det mest sedda på nwt.se under hela året.

På min lista är Henrik årets hjälte. Och mitt bästa jobbminne.

Man har ibland även möjlighet att själv vara på plats och uppleva dem. Nu skulle jag kunna berätta om roliga reportageresor, rånarjakter eller en kaotisk SHL-premiär i Karlskrona, men icke.

Det som berört mig mest under året är privatpersonen Henrik Kihlström som tog med sig ett helt busslass barn från en flyktingförläggning och bjöd dem på en heldag på Leklandet, bara för att han ville ge dem ”lite trevliga minnen”. Att då ha som arbetsuppgift att följa Henrik under några timmar och se barnens glädje var inte ett jobb utan en förmån.

Webb-tv inslaget vi gjorde samtidigt blev det mest sedda på nwt.se under hela året.

På min lista är Henrik årets hjälte. Och mitt bästa jobbminne.