2015-10-16 15:52

2015-10-16 15:58

Årets mästare samlades

KARLSTAD: Prisutdelning på NWT följdes av hockey i Löfbergs arena

NWT på hugget är över för den här gången.
Vi satte punkt och slut för sommaren 2015 i lördags via en vid det här laget traditionell vinnaravslutning på NWT:s huvudredaktion som följdes av en träff i NWT:s loge i Löfbergs Arena och SHL-hockey mellan FBK och Örebro.

För Västeråsfiskaren Michael Jonsson, som med hjälp av fluga vann öringklassen i år med en bjässe på knappa 9 kilo från zon 2 i Forshagaforsen, var det här tredje gången som han hade kvalificerat sig för säsongsavslutningen.

Två gånger som klassegrare och en gång via ett så kallt wild card.

– Jag älskar det här, säger Michael. Det blir bara bättre och bättre för varje gång. Här sitter vi ett seriöst fiskargäng och tänk bara vilka diskussioner som det blir... Vi får ta del av en rad mycket spännande produktnyheter som Normark kommer med nästa år, det är olika prisutdelningar, god mat och rysligt spännande elitseriehockey. Jag tycker att det är världsklass på arrangemanget så tusen tack NWT och Normark. Jag ska göra allt som står i min makt för att komma med nästa höst igen.

NWT på hugget hann knappt slå igen butiken för i år förrän Michael Jonsson redan hade börjat grovplanera för nästa sommar.

Öring eller lax

– Målet är en fisk i Forshagaforsen på minst 10 kilo, spelar ingen roll om det är öring eller lax, och en gädda på minst 15 kilo, säger Michael. Det skulle onekligen ge respekt. Jag tror att man måste vara någonstans i den häraden för att ha en rimlig chans att nå 2016 års hugget-avslutning. Skulle bli enormt lycklig om jag skulle gå i land med den målsättningen.

För första gången i historien hade två flugfiskare kvalat in till säsongsavslutningen. Förutom Michael Jonsson var det Jens Ohlson från Kristinehamn där den sistnämnde bidrog med en monstergädda på nära 17,4 kilo.

– En fantastisk bedrift, berömmer Michael Jonsson. Det ska bara inte gå att få en sådan men den utrustningen... Men bevisligen gick det. Man ska inte bara säga att det är tur, för tur har man inte utan det är något man förtjänar...

Jens Ohlson var också belåten med lördagsträffen.

– Ja, verkligen. Det var en härlig upplevelse och ett minne för livet. Nu ska det bli jakt nästa sommar, den saken är klar. Om det blir gädda, lax eller något annat återstår att se.

Göskungen dominerade

Den värmländske gös-kungen Johan Olsson i Sunne som dominerade listan fullständigt i sommar börjar också spana lite smått mot nästa sommar.

– Jag kommer sannolikt att gå över mer och mer till spinnfiske – i alla fall som det känns nu. Och om det nu blir så kommer satsningen i första hand att inrikta sig på gädda.

Wild card den här gången hade Robin Lindgren i Karlstad – ni minns kanske honom. Det var han som bärgade jätten-karpen på 19,1 kilo ur Kroppkärrsjön och som rent viktmässigt var säsongens i särklass tyngsta.

– Jag vet ju var den finns, säger Robin. Och nästa sommar borde den ha passerat 20 kilo...

Trots en ovanligt kall och blöt sommar blev det ändå ett bra år för NWT på hugget både på bredden och med toppfiskar i praktiskt taget varje klass.

Bra säsong är det också för NWT:s samarbetspartner Normarks i Malung.

– Ja, vi är väldigt nöjda och det trodde vi inte som det såg ut på försommaren, säger Erik Helmersson på Normarks som nu laddar upp för nästa säsong med 30–40 nya produkter och där man då inte räknar in de olika betesfärgerna.

– Nu tar vi och vilar ett tag men vi kommer tillbaka. Den 1 maj nästa år kör vi i gång igen, säger NWT:s chefredaktör Staffan Ander.

För Västeråsfiskaren Michael Jonsson, som med hjälp av fluga vann öringklassen i år med en bjässe på knappa 9 kilo från zon 2 i Forshagaforsen, var det här tredje gången som han hade kvalificerat sig för säsongsavslutningen.

Två gånger som klassegrare och en gång via ett så kallt wild card.

– Jag älskar det här, säger Michael. Det blir bara bättre och bättre för varje gång. Här sitter vi ett seriöst fiskargäng och tänk bara vilka diskussioner som det blir... Vi får ta del av en rad mycket spännande produktnyheter som Normark kommer med nästa år, det är olika prisutdelningar, god mat och rysligt spännande elitseriehockey. Jag tycker att det är världsklass på arrangemanget så tusen tack NWT och Normark. Jag ska göra allt som står i min makt för att komma med nästa höst igen.

NWT på hugget hann knappt slå igen butiken för i år förrän Michael Jonsson redan hade börjat grovplanera för nästa sommar.

Öring eller lax

– Målet är en fisk i Forshagaforsen på minst 10 kilo, spelar ingen roll om det är öring eller lax, och en gädda på minst 15 kilo, säger Michael. Det skulle onekligen ge respekt. Jag tror att man måste vara någonstans i den häraden för att ha en rimlig chans att nå 2016 års hugget-avslutning. Skulle bli enormt lycklig om jag skulle gå i land med den målsättningen.

För första gången i historien hade två flugfiskare kvalat in till säsongsavslutningen. Förutom Michael Jonsson var det Jens Ohlson från Kristinehamn där den sistnämnde bidrog med en monstergädda på nära 17,4 kilo.

– En fantastisk bedrift, berömmer Michael Jonsson. Det ska bara inte gå att få en sådan men den utrustningen... Men bevisligen gick det. Man ska inte bara säga att det är tur, för tur har man inte utan det är något man förtjänar...

Jens Ohlson var också belåten med lördagsträffen.

– Ja, verkligen. Det var en härlig upplevelse och ett minne för livet. Nu ska det bli jakt nästa sommar, den saken är klar. Om det blir gädda, lax eller något annat återstår att se.

Göskungen dominerade

Den värmländske gös-kungen Johan Olsson i Sunne som dominerade listan fullständigt i sommar börjar också spana lite smått mot nästa sommar.

– Jag kommer sannolikt att gå över mer och mer till spinnfiske – i alla fall som det känns nu. Och om det nu blir så kommer satsningen i första hand att inrikta sig på gädda.

Wild card den här gången hade Robin Lindgren i Karlstad – ni minns kanske honom. Det var han som bärgade jätten-karpen på 19,1 kilo ur Kroppkärrsjön och som rent viktmässigt var säsongens i särklass tyngsta.

– Jag vet ju var den finns, säger Robin. Och nästa sommar borde den ha passerat 20 kilo...

Trots en ovanligt kall och blöt sommar blev det ändå ett bra år för NWT på hugget både på bredden och med toppfiskar i praktiskt taget varje klass.

Bra säsong är det också för NWT:s samarbetspartner Normarks i Malung.

– Ja, vi är väldigt nöjda och det trodde vi inte som det såg ut på försommaren, säger Erik Helmersson på Normarks som nu laddar upp för nästa säsong med 30–40 nya produkter och där man då inte räknar in de olika betesfärgerna.

– Nu tar vi och vilar ett tag men vi kommer tillbaka. Den 1 maj nästa år kör vi i gång igen, säger NWT:s chefredaktör Staffan Ander.